Ultrahangos inhalátor (Nebulizer) : Gyakori kérdések

Octar Technologies Hordozható Ultrahangos inhalátor (Nebulizer) : Gyakori kérdések

Amióta rendelhettek tőlünk hordozható ultrahangos inhalátort, más néven nebulizert, rendre ugyanazokat kérdezitek a különböző fórumokon tőlünk. (Instagram, Facebook, e-mail, messenger stb). Összegyűjtöttem hát az összes felmerülő kérdést az ultrahangos inhalátorunkkal kapcsolatban, és ebben a bejegyzésben megválaszolom őket. Fontos, hogy a kérdésekre adott válaszaim az általunk forgalmazott ultrahangos inhalátorra vonatkoznak, én más márkák tekintetében sajnos nem tudok tanácsot adni.

 

A következő kérdéseidre kapsz választ ebből a cikkből:

 • GYIK #1: Mi az az Ultrahangos inhalátor (Nebulizer)?

 • GYIK #2: Mire használható az Ultrahangos inhalátor (Nebulizer)?

 • GYIK #3: Milyen korosztály számára ajánlott az Ultrahangos inhalátor (Nebulizer)?

 • GYIK #4: Meddig tart egy kezelés az ultrahangos inhalátorral (Nebulizerrel)?

 • GYIK #5: Miért tart az én kezelésem hosszabb ideig, mint a betegtársamé, az ultrahangos inhalátorral (Nebulizerrel)?

 • GYIK #6: Lehet- e Salvus vizet használni ultrahangos inhalátorral (Nebulizerrel)?

 • GYIK #7: Összefoglalva, kinek ajánlható az Octar Technologies ultrahangos inhalátora?

 • GYIK #8: Mi van a csomagban? Vagyis mit tartalmaz pontosan a doboz, ha az Octar Technologies Ultrahangos inhalátorát rendeled meg?

Olvass tovább, és az összes kérdésre választ kapsz, fotókkal, képekkel illusztrálva.

Hordozható ultrahangos inhalátor (Nebulizer) GYIK #1: Mi az az Ultrahangos inhalátor (Nebulizer)?

Az Octar Technologies által gyártott ultrahangos inhalátor az oldatok elporlasztására való. Az ultrahangos inhalátort arra használjuk, hogy a folyadékokat apró részecskékre porlassza, így a gyógyszer a légzőtraktusba és tüdőbe kerülhet belégzéssel (belégzéses inhalációval), fájdalommentesen. A direkt a légzőtraktusba/ tüdőbe kerülő gyógyszerek előnye, hogy kevesebb mellékhatásuk van, mint amit szájon keresztül szed be a felnőtt vagy a gyermek. Hiszen rögtön oda, arra a helyre jutnak, ahol hatniuk kell, nem terhelik a keringést, a májat stb.

Az Octar inhalátornak a különlegessége, hogy hordozható, ezáltal magaddal vihető, akár egy hosszabb utazáshoz is.

Hordozható ultrahangos inhalátor (Nebulizer) GYIK #2: Mire használható az Ultrahangos inhalátor (Nebulizer)?

A porlasztott inhalációs terápia fontos és hatékony módszer a légúti betegségek kezelésére, tüneteiknek csökkentésére, javítására.

Az ultrahangos inhalátor főleg az alsó és felső légúti betegségeknél használatos, úgy mint:

 • megfázások,
 • láz,
 • köhögés,
 • asztma,
 • torokfájás,
 • légcsőgyulladás,
 • nátha,
 • hörghurut,
 • környezeti ártalmak okozta tüdőbetegség
 • és más betegségek a légcsőben, hörgőkben (bronchusokban), léghólyagokban (alveolusokban) és a mellkasban.

Hordozható ultrahangos inhalátor (Nebulizer) GYIK #3: Milyen korosztály számára ajánlott az Ultrahangos inhalátor (Nebulizer)?

Minden korosztály használhat ultrahangos inhalátort, kortól függetlenül. Például kis gyermekek nem is tudnak porlasztó nélkül hatóanyagokat belélegezni, nekik mindenképpen valamilyen belégzést segítő eszköz ajánlott, ha olyan kezelést ír elő orvos, amelynek a légutakba mélyen le kell hatolnia. Az ultrahangos porlasztó tehát gyermekek esetében különösen javasolt. Ugyanez igaz az idős generációra, akik nem tudják már olyan jól koordinálni a mozgásukat- nekik szintén nagy segítség lehet egy ilyen könnyítő eszköz. De korosztálytól függetlenül minden páciens használhat ultrahangos inhalátort.

Hordozható ultrahangos inhalátor (Nebulizer) GYIK #4: Meddig tart egy kezelés az ultrahangos inhalátorral (Nebulizerrel)?

Ezt mindig a kezelőorvos mondja meg, de általában 5 perc és 15 perc között szokott lenni egy- egy inhalálás időtartama. Mindig kérdezd meg a szakembert, aki javasolja Nektek (Neked vagy gyermekednek) a használatát, és ahhoz tartsd magad.

Hordozható ultrahangos inhalátor (Nebulizer) GYIK #5: Miért tart az én kezelésem hosszabb ideig, mint a betegtársamé, az ultrahangos inhalátorral (Nebulizerrel)?

Vagy az orvosod eleve hosszabb kezelést ír elő, vagy ideje kitisztítani az inhalátorodat. Az ultrahangos inhalátor egyes részeit rendszeresen tisztítani kell, a Használati Útmutatóban leírt módon, ahhoz, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el a használatával.

Az Octar Technologies által gyártott Hordozható Ultrahangos Inhalátor dobozában minden esetben megtalálod a magyar nyelvű útmutatót, amelyben pontos utasításokat kapsz a nebulizer megtisztítására vonatkozóan.

Hordozható ultrahangos inhalátor (Nebulizer) GYIK #6: Lehet- e Salvus vizet használni ultrahangos inhalátorral (Nebulizerrel)?

A Salvus víz egy magyarországi gyógyvíz, ezáltal nem lesz olyan külföldi inhalátor- gyártó cég, aki 100%-ban azt fogja mondani, hogy nyugodtan használd az ő inhalátorával (ez bármelyik inhalátorra vonatkozik, és sokszor külföldi gyártócégek meg sem értik, mi ez a gyógyvíz). A Salvus víznek nagyon magas az oldott- anyag tartalma, amely hosszútávon, töményen bármilyen ultrahangos porlasztót tönkretehet, és ebben az esetben a gyártó sem fog garanciát vállalni a készülékre.
Általánosságban elmondható, hogy maximum fele hígításban ajánlott Salvus vizet használni az Octar Technologies ultrahangos inhalátorával, de ebben az esetben nem érvényes a szokványos garancia a készülékre, lévén a garanciát mindig a gyártó adja, sohasem a forgalmazó.

Egyetlenegy külföldi gyártó sem fog egy „magyar specialitásra” garanciát vállalni, mert a világ összes országában követhetetlen lenne mindenféle helyi „gyógymódoknak” az alkalmazása a készülékekkel. Ajánlott a gyakori tisztítás és a mérsékelt Salvus- vizes használat a nebulizerrel, így megelőzhető a készülék idő előtti tönkremenetele.

Szintén fontos tudni a Salvus- vízzel kapcsolatban, hogy az orvosszakma is megoszlik a használatával kapcsolatban, főleg pici gyerek esetében.

 • Akik ellene vannak, vagyis nem javasolják, azok azzal érvelnek, hogy a Salvus víz nem steril, tehát lehetnek benne kórokozók. Ezek direkt bejutnak a légutakba, tüdőbe, így nagy a fertőzésveszély.
 • Akik viszont mellette vannak, azok szerint ez nem jelent problémát, hiszen például a csapvíz sem steril.  Akik tehát próbálták és ajánlják, azon orvosok betegeinek sokat segített ez a gyógyvíz, javultak a légzési nehézségek, csökkentek a légúti tünetek, még gyógyszert is el lehetett hagyni a Salvus víz használatával- szóval ők bátran ajánlják.

Fontos, hogy ebben a kérdésben bízz meg a kezelőorvosodban, és az ő tanácsát kövesd, az ultrahangos inhalátort pedig tisztítsd meg rendszeresen, hogy minél kevésbé károsítsa az oldottanyag- tartalom.

Hordozható ultrahangos inhalátor (Nebulizer) GYIK #7: Összefoglalva, kinek ajánlható az Octar Technologies ultrahangos inhalátora?

Mindenkinek, akinek porlasztott, könnyen belélegezhető, fájdalommentes gyógyszeradagolásra van szüksége!

 • gyerekeknek, akik mindenféle felső légúti betegséget összeszednek- ezek tüneteinek enyhítésében segíthet az ultrahangos inhalátor.
 • idősebb embereknek, rokonainknak, szüleinknek, szeretteinknek, akik szintén mind érzékenyebbek életkoruk miatt a felső és alsó légúti fertőzésekre.
 • azon páciensek számára, akiknek szüksége van légúti gyógyszerekre, de szeretnének kevesebb mellékhatást tapasztalni a szájon át szedett készítményekhez képest, és a gyógyszerforma lehetővé teszi a belélegzést.

Hordozható ultrahangos inhalátor (Nebulizer) GYIK #8: Mi van a csomagban? Vagyis mit tartalmaz pontosan a doboz, ha az Octar Technologies Ultrahangos inhalátorát rendeled meg?

Az ultrahangos inhalátor (nebulizer, porlasztó) doboz tartalma:

 • 1 db ultrahangos porlasztó- eszköz
 • 1 db maszk gyermekek részére
 • 1 db maszk felnőttek részére
 • 1 db szájrész (csutora)
 • 1 db tároló táska
 • 2 db Használati Útmutató, egy angol nyelven és egy magyar nyelven
 • 1 db garanciakártya, hogy az eszköz megfelelt a Minőségbiztosítási Kontrollnak (Quality Control). Minden doboz ellenőrzésre kerül.
 • 1 db USB csatlakozó (DC interface) tölthető elemekhez

 

FONTOS! Amennyiben bármilyen kérdésed merül fel, kérdezd kezelőorvosod! A termék nem szolgál betegségek gyógyítására!

Amennyiben elnyerte tetszésedet az OCTAR TECHNOLOGIES Hordozható Ultrahangos Inhalátora, IDE KATTINTVA tudod megrendelni. 

Szeretettel várlak a Mami gyógyít webáruházban, és az alábbi Social Media felületeimen is:

 • INSTAGRAM- Mami Gyógyít: Az Instagram- oldalamat ideiglenesen nem frissítem, egyelőre nem éri meg rá időt és energiát pazarolni. Kérlek, a többi felületemen kövess!
 • FACEBOOK- Mami Gyógyít: A Facebook- oldalamat ideiglenesen nem frissítem, egyelőre nem éri meg rá időt és energiát pazarolni. Kérlek, a többi felületemen kövess!)
 • Hírlevél: Hamarosan!