LIPOTHROMBO TROMBÓZIS- ÉS EMBÓLIAMEGELŐZŐ KOMPRESSZIÓS TÉRDFIX XS-6XL, 1 PÁR

5 488 Ft

XS-6XL Kompressziós térdfix a trombózis – és embólia megelőzésének elősegítéséért. Prémium minőség, azonnali szállítás raktárról! 1 PÁR!

Leírás

A Lipothrombo prémium minőségű kompressziós térdfix mindig elérhető minden méretben a webshopban, azonnali szállítás raktárról!

A prémium minőségű, orvosi Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós harisnya (combfix) XS- től egészen 6XL-es méretig kapható nálunk! Az ár 1 párra, azaz 2 db térdfixre vonatkozik, ezt azért fontos tudnod, mert egyes (más) cégek 1 darab térdzoknit tesznek a csomagba. Nálunk a Lipothrombo esetén az ár mindig 1 PÁRRA, azaz 2 darabra vonatkozik!

LIPOTHROMBO KOMPRESSZIÓS TÉRDFIX VIDEÓS BEMUTATÓ

ILYEN EGYSZERŰ FELVENNI A LIPOTHROMBO KOMPRESSZIÓS ZOKNIT!

ÍGY KÉSZÜLNEK A LIPOTHROMBO KOMPRESSZIÓS HARISNYÁI, KOMPRESSZIÓS ZOKNIJAI!

A Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós térdfix viselésével nagy lépést teszel a trombózis és embólia megelőzése érdekében, legyen szó műtéti beavatkozásról, várandósságról, császármetszésről, vagy tartós fekvésről, vagy akár egy hosszú utazásról életed során. 

 

Lipothrombo trombózis- és embőliamegelőző kompressziós térdzokni

A Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós térdfix (térdzokni) megfelelő nyomást gyakorol az alsó végtag mély vénáira, ezzel megelőzi a vér pangását , és elősegíti a vér visszaáramlását a szív felé.

A Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós térdfix (térdzokni) biztonságosabbá teszi a sebészi beavatkozásokat, műtéteket, csökkenti a trombózis és embólia bekövetkezésének esélyét.

 

 

Nemcsak műtétek esetében, hanem
• terhesség során,
• császármetszésnél,
• tartós fekvés esetén
• valamint utazás során is javallott kompressziós harisnya viselése a hazai orvosszakmai ajánlások szerint.

INKÁBB KOMPRESSZIÓS COMBFIXET SZERETNÉK

Miért a prémium minőségű Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós térdfixet válaszd? 

• I-es kompressziós erősségű térdzokni, 18-21 Hgmm-es kompressziós osztály, ezzel biztosítja az orvosilag szükséges kompressziót
• A Lipothrombo kompressziós térdfix kompressziós erőssége a bokától felfelé haladva csökken

Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós térdzokni

• A Lipothrombo kompressziós térdfix légáteresztő anyagból készült– ezért nagyon kellemes viselet lábaid számára
• A Lipothrombo kompressziós térdfixnek tapadós felső pereme van, amely megakadályozza a lecsúszást
• A Lipothrombo kompressziós térdfix talpán jól látható kerek kivágás található, mellyel meggyőződhetsz arról, hogy a helyes méretű kompressziós térdzoknit választottad, valamint ezen keresztül ellenőrizhető a megfelelő vérkeringés megléte vagy hiánya

Lipothrombo trombózis és embóliamgelőző kompressziós harisnya
• A Lipothrombo kompressziós térdfix sarokrésze és bokarésze jól láthatóan jelzett, így könnyen megtalálod, hogyan kell elhelyezkednie helyesen a lábadon

Lipothrombo trombózis és embóliamgelőző kompressziós harisnya
90 Celsius fokon mosható, így pénzt takarítasz meg a használatával, hiszen nem kell eldobnod, többször is használhatod, ráadásul a környezeted is véded azzal, hogy újrahasználható terméket vásárolsz
Széles méretválasztékban rendelhető: XS- től 6XL-ig, hogy megtaláld a tökéletes méretet
• Minden Lipothrombo kompressziós harisnya- combfix- és térdfix cseh gyártmányú, és rendelkezik a megfelelő tanúsítványokkal (például CE jel). Így biztos lehetsz abban, hogy nem megbízhatatlan helyről és gyárból származó bóvliért adsz pénzt, hanem valóban orvosilag igazolt hatékonyságú, kiemelkedő minőségű kompressziós harisnyát vásárolsz.
• Fehér színű térdfix, bézs felirattal, bézs színű sarok- és bokajelöléssel. Mivel semleges színű- ha mérete megfelelő- férjed, párod is viselheti, amennyiben szüksége lenne rá- például ha sebészi beavatkozás (műtét) várható nála vagy hosszú utazásra készül.

Lipothrombo trombózis- és embőliamegelőző kompressziós térdzokni

 

Miért prémium minőségő a Lipothrombo kompressziós térdfix?

  • Mert a Lipoleastic cég már 2002 óta gyárt különböző kompressziós orvosi ruhákat– köztük a kompressziós harisnyákat. Több, mint 80 dolgozójuk dolgozik a gyárban.
  • Így biztos lehetsz abban, hogy nem megbízhatatlan helyről és gyárból származó bóvliért adsz pénzt, hanem valóban orvosilag igazolt hatékonyságú, kiemelkedő minőségű kompressziós zoknit vásárolsz.
  • orvosilag igazolt kompressziót biztosít a speciális szövéstechnikája révén
  • több ezer magyar páciens viselte már műtét vagy szülés alatt és után, valamint többszáz magyar egészségügyi dolgozó viseli naponta munkája közben.

A Lipothrombo kompressziós térdfix így néz ki:

Lipothrombo trombózis és emboliamegelőző térdzokni

Így néz ki maga a termék, mielőtt kiveszed a csomagolásból:

Lipothrombo kompressziós térdfix doboz nélkül, ugyanúgy felcímkézve
Lipothrombo kompressziós térdfix -ez itt épp egy XXL-s méret

 

Lipothrombo kompressziós térdfix
Lipothrombo kompressziós térdfix

 

Hogyan válaszd ki a megfelelő méretű Lipothrombo kompressziós térdfixet (térdzoknit)?

Ebben segítségedre lesz az alábbi mérettáblázat.

Görgess lejjebb és elmagyarázom, mit hogyan mérj le pontosan!

Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós zokni mérettáblázat

Ha a nagyobb méretek érdekelnek, akkor ezt a kompressziós harisnya mérettáblázatot használd, ebben már benne van az 5XL-es és 6XL-es méret is:

Kompressziós harisnya mérettáblázat, Lipothromb
mérettáblázat, Lipothromb, XS-6XL

Ezt kell tenned:
1. lépés: mérd meg a bokád kerületét a legvékonyabb részen 
2. lépés: mérd meg a térded kerületét centiméterrel ott, ahova illeszkedjen az öntapadós perem
3. lépés: a fenti mérettáblázatból a BÉZS RÉSZT használd. A “b” sorból válaszd ki azt a méretet a cm részből, amely megfelel a bokád körméretének
4. Ellenőrizd le, hogy a felső kerület megfelel- e a bokád alapján választott méretnek( “d” sor, centiméter rész.) Ha véletlenül nem, mindig a bokád mérete alapján döntsd el a végső méretet.

Kérjük, hogy gondosan válaszd ki a méretet, mert a harisnya higiéniai termék, és felbontott állapotban nem tudjuk visszavenni. De ez ugye érthető, hiszen Te sem szeretnél olyan higiéniai terméket kapni, amely már valakinek a lábán volt…

SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK: Általában az ÁSZF-ben feltüntetett információk helyesek a szállítási díjakkal kapcsolatban. A szállítási díjak árának megváltoztatását fenntartjuk, mert ezek kizárólag a futárszolgálattól függenek, és webshopunknak semmi beleszólása nincs. 

IDE KATTINTVA tájékozódhatsz a szállítási díjakról.

A választott szállítási díjat a webshopunk automatikusan kiszámolja Neked!

Köszönjük, hogy a prémium minőségű LIPOTHROMBO kompressziós térdfixet választod!

Mi a mélyvénás trombózis és mi az embólia (tüdőembólia)?

Mélyvénás trombózis akkor jön létre, ha (általában) az alsó végtag vénáiban vérrög (trombus) képződik. Embóliáról akkor beszélünk, ha ez a vérrög leszakad a véna faláról, és elindul az érrendszerben. Leggyakoribb és legveszélyesebb formája a tüdőembólia, mikor a vérrög a tüdőbe vándorol, és ez halálos is lehet. Az alsó végtagi trombózisok tünetmentesen is előfordulhatnak, váratlan és hirtelen tüdőembólia általi halált is okozhatnak!

Trombus, vérrög

Mélyvénás trombózis kialakulására hajlamosító állapotok, melyekben a véráramlás lelassul, a vér összesűrűsödik, és vérrög képződhet:

• terhesség, szülés, gyermekágy
• fogamzásgátló gyógyszer szedése
• korábbi trombózisos, embóliás megbetegedés
• daganatos, rákos megbetegedés
• gyulladásos megbetegedés
• kiterjesztett műtétek utáni állapot
• végtagi, medencei traumák
• vérképzőrendszeri megbetegedések
• dohányzás
• túlsúlyosság
• tartós fekvéssel együttjáró belgyógyászati betegség
• ülő életmód
• mozgásszegény életmód

Miért kell a trombózis- és embóliamegelőzéssel foglalkoznunk?

Nemcsak a sebészeti beavatkozáson áteső páciensek, hanem a belgyógyászati betegek, valamint a várandós és szülő kismamák, anyukák közül is sokan ki vannak téve a vénás thromboembolia kockázatának. Ezért az orvosi szakma elsőrendű feladatai közé tartozik, a mélyvénás trombózis és tüdőembólia megelőzése. Az ismeretek bővülésével lehetővé vált, hogy meghatározzuk azokat a betegcsoportokat, amelyeknél a megelőzés kötelező.

Mikor ajánlott szakmai szempontból a trombózis- és embóliamegelőző harisnya viselése?

A jelenleg rendelkezésünkre álló megelőzési módszerek (kompressziós harisnyák, sebészi beavatkozás, életmód-változtatás, gyógyszeres beállítás stb.) nélkülözhetetlenek a mindennapi gyakorlatban.

 

Általánosan elmondható, hogy általános sebészeti, urológiai és nőgyógyászati műtéteknél, szülészetben terhesség esetén bizonyos kockázati csoportban megfelelõ kompresszió grádienst biztosító elasztikus harisnya viselése ajánlott. ( területtől és kockázati csoporttól függően a gyógyszeres kezelés, a korai mobilizáció és elegendő folyadékpótlás mellett.) 

Császármetszésnél és ortopédiai műtéteknél, valamint belgyógyászati betegeknél pedig szintén egyes kockázati csoportban megfelelõ kompresszió grádienst biztosító elasztikus harisnya viselése ajánlott. ( területtől és kockázati csoporttól függően a gyógyszeres kezelés, a korai mobilizáció és elegendő folyadékpótlás mellett, vagy helyette, ha például a gyógyszeres kezelés nem lehetséges)

Utazási thrombosis megelőzés: a régebbi irányelv szerint a>6 h-t meghaladó utazás esetén, ha egyéb kockázati tényező nem áll fenn, mechanikai megelőzés, vagyis kompressziós harisnya viselését ajánlotta a szakmai kollégium. Ezt kissé megváltoztatták, és most csak bizonyos rizikófaktorok esetén ajánlják a kompressziós harisnyát (idős életkor, túlsúly, megelőző tromboembóliás esemény, aktív daganatos betegség, szükség esetén gyógyszeres trombózis- megelőzéssel kombinálva.)
Tudni kell azonban, hogy az előírások pontos betartása esetén sem számolhatunk sajnos száz százalékos védelemmel.
Valamint azt is, hogy sajnos a magyar kórházak többsége 20-25 évvel van lemaradva a nyugati orvoslás színvonalához képest- és ennek nem az orvosok szaktudása az oka, hanem a kórházak anyagi helyzete. A 2008-as szakmai ajánlásban már szerepel a trombózis-és embóliamegelőző harisnya, mint bizonyított trombózis- és embóliamegelőző eszköz, csak forrás nincs rá.
Néhány magánintézményen kívül sehol nem fogsz trombózis- és embóliamegelőző harisnyát kapni az ellátás részeként, mert egyszerűen a kórházak nem engedhetik meg maguknak az ilyen „luxuscikkeket” sajnos. A védelmedről tehát saját magadnak kell gondoskodnod, amennyiben ilyen harisnyát szeretnél viselni. Magyarul saját magadnak kell megvenned, ha ilyet szeretnél.
Nagyon fontos, hogy trombózis- és embóliamegelőzés kérdésében mindig kérd ki a kezelőorvosod tanácsát! Lehet, hogy számodra a trombózis- és embóliamegelőző harisnya nem lesz elegendő, mert gyógyszeres védelemben is kell részesülnöd! A harisnyát műtét előtt, egyes esetekben közben, és utána is ajánlott viselni, hogy meddig, azt a kezelőorvosod fogja megmondani.

Az is előfordulhat, hogy számodra kontraindikált a kompresziós harisnya viselése. EZÉRT VÁSÁRLÁS ELŐTT MINDEN ESETBEN KÉRD KI KEZELŐORVOSOD TANÁCSÁT!
ORVOSSZAKMAI FORRÁSOK
Az Egészségügyi Minisztérium szakmai irányelve: A thromboemboliák megelőzése és kezelése
Készítette: a Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság, felkért szakértők, és a Transzfúziológiai és Hematológiai Szakmai Kollégium
A thromboemboliák kockázatának csökkentése és kezelése
Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság, felkért szakértők, Transzfúziológiai és Haematológiai Szakmai Kollégium

A TERMÉK NEM SZOLGÁL BETEGSÉGEK KEZELÉSÉRE, GYÓGYÍTÁSÁRA.

További információk

Tömeg N/A
Méret

XS, S, M, L, XL, XXL, 3XL, 4XL, 5XL, 6XL