LIPOTHROMBO TROMBÓZIS- ÉS EMBÓLIAMEGELŐZŐ COMBTŐIG ÉRŐ KOMPRESSZIÓS HARISNYA XS-6XL

8 382 Ft

1 pár (2 db) combtőig érő kompressziós harisnya (combfix)XS-6XL méretben. Azonnali szállítás, raktárról!

Leírás

Lipotrombo trombózis és embóliamgelőző kompressziós harisnya

A prémium minőségű, orvosi Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós harisnya (combfix) viselésével nagy lépést teszel a trombózis és embólia megelőzése érdekében, legyen szó műtéti beavatkozásról, várandósságról császármetszésről, vagy tartós fekvésről vagy egy hosszú utazásról életed során.

A prémium minőségű, orvosi Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós harisnya (combfix) XS- től egészen 6XL-es méretig kapható nálunk! 

NAGYON FONTOS INFORMÁCIÓ: Minden csomagban egy PÁR Lipothrombo kompressziós harisnya (combfix) található, tehát 2, azaz kettő darab! Ezt azért fontos kihangsúlyozni, mert más cégek 1 darab, azaz egy darab combfixet raknak a csomagba, de ez a LIPOTHROMBO kompressziós harisnya (combfix) esetében MINDIG EGY PÁR.

VIDEÓS BEMUTATÓ A LIPOTHROMB KOMPRESSZIÓS COMBFIXRŐL

A Lipothrombo combtőig érő kompressziós harisnya nyloncsomagolásban mindig elérhető minden méretben a webshopban, és a környezetet is véded, ha ezt a modellt választod- hiszen papírdoboz csomagolás nélkül szállítjuk. Így fák életét mented meg.

A Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző, combtőig érő kompressziós harisnya  megfelelő nyomást gyakorol az alsó végtag mély vénáira, ezzel megelőzi a vér pangását , és elősegíti a vér visszaáramlását a szív felé.

A Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző combtőig érő kompressziós harisnya biztonságosabbá teszi a sebészi beavatkozásokat, műtéteket, csökkenti a trombózis és embólia bekövetkezésének esélyét.

 

Nemcsak műtétek esetében, hanem

 • terhesség során,
 • császármetszésnél,
 • tartós fekvés esetén
 • valamint utazás során is javallott kompressziós harisnya viselése a hazai orvosszakmai ajánlások szerint.

Lipothrombo kompressziós harisnya

INKÁBB KOMPRESSZIÓS TÉRDZOKNIT SZERETNÉK

Miért a Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző combtőig érő kompressziós harisnyát válaszd? 

 • I-es kompressziós erősségű combtőig érő kompressziós harisnya (combfix), 18-21 Hgmm-es kompressziós osztály, ezzel biztosítja az orvosilag szükséges kompressziót
 • A Lipothrombo kompressziós erőssége a bokától felfelé haladva csökken
 • A Lipothrombo combtőig érő kompressziós harisnya légáteresztő anyagból készült- ezért nagyon kellemes viselet lábaid számára
 • A Lipothrombo combtőig érő kompressziós harisnyának tapadós felső pereme van, amely megakadályozza a lecsúszást

Lipothrombo trombózis és embóliamgelőző kompressziós harisnya

 • A Lipothrombo combtőig érő kompressziós harisnya talpán jól látható kerek kivágás található, mellyel meggyőződhetsz arról, hogy a helyes méretű kompressziós harisnyát választottad, valamint ezen keresztül ellenőrizhető a megfelelő vérkeringés megléte vagy hiánya

Lipothrombo trombózis és embóliamgelőző kompressziós harisnya

 • A Lipothrombo combtőig érő kompressziós harisnya sarokrésze és bokarésze is jól láthatóan jelzett, így könnyen megtalálod, hogyan kell elhelyezkednie helyesen a lábadon

Lipothrombo trombózis és embóliamgelőző kompressziós harisnya

 • 90 Celsius fokon mosható, így pénzt takarítasz meg a használatával, hiszen nem kell eldobnod, többször is használhatod, ráadásul a környezeted is véded azzal, hogy újrahasználható terméket vásárolsz
 • Széles méretválasztékban rendelhető: XS- től 6XL-ig, hogy megtaláld a tökéletes méretet
 • Minden Lipothrombo  combtőig érő kompressziós harisnya prémium cseh gyártmányú, és rendelkezik a megfelelő tanúsítványokkal (például CE jel). Így biztos lehetsz abban, hogy nem megbízhatatlan helyről és gyárból származó bóvliért adsz pénzt, hanem valóban orvosilag igazolt hatékonyságú, kiemelkedő minőségű combtőig érő kompressziós harisnyát vásárolsz.
 • Fehér színű combfix, bézs felirattal, bézs színű sarok- és bokajelöléssel. Mivel semleges színű- ha mérete megfelelő- férjed, párod is viselheti, amennyiben szüksége lenne rá- például ha sebészi beavatkozás (műtét) várható nála  vagy hosszú utazásra készül.

Lipothrombo trombózis és embóliamgelőző kompressziós harisnya

 

A Lipothrombo combtőig érő kompressziós harisnya rendelésekor 1 PÁR harisnyát (combfixet) kapsz, ellentétben más cégekkel, akik előfordul, hogy darabonként árulnak kompressziós combfixet.

Lipothrombo trombózis és embóliamgelőző kompressziós harisnya

Így néz ki a Lipothrombo kompressziós harisnya, amit megrendelsz:

Kompressziós harisnya nagy méret, 6XL
Kompressziós harisnya nagy méret, 6XL
Lipothrombo kompressziós combfix zacskóban
Lipothrombo kompressziós combfix zacskóban
Kompressziós harisnya nagy méret, 6XL
Kompressziós harisnya nagy méret, 5XL
Lipothrombo kompressziós combfix és cimkéje
Lipothrombo kompressziós combfix címkéje

 

Kompressziós harisnya nagy méret, 6XL
Kompressziós harisnya nagy méret, 6XL, már az új címkével

Hogyan válaszd ki a megfelelő méretű Lipothrombo combtőig érő kompressziós harisnyát (combfixet)?

Ebben segítségedre lesz az alábbi mérettáblázat. Görgess lejjebb és elmagyarázom, mit hogyan mérj le pontosan!

Lipothrombo trombózis és embóliamgelőző kompressziós harisnya

Ha a nagyobb méretek érdekelnek, akkor ezt a kompressziós harisnya mérettáblázatot használd, ebben már benne van az 5XL-es és 6XL-es méret is:

Kompressziós harisnya mérettáblázat, Lipothromb
Kompressziós harisnya mérettáblázat, Lipothromb, XS-6XL

Ezt kell tenned:

 1. lépés: mérd meg a bokád kerületét a legvékonyabb részen
 2. lépés: mérd meg a combod kerületét centiméterrel fent, ahova illeszkedjen  az öntapadós perem- ez körülbelül a combod felső harmada- eddig fog feljönni a harisnya
 3. lépés: a mérettáblázatból a PINK SORT használd.  A “b” oszlopból válaszd ki azt a méretet a cm részoszlopból, amely megfelel a bokád körméretének
 4. Ellenőrizd le, hogy a combod kerülete megfelel- e a bokád alapján választott méretnek( “g” oszlop, centiméter részoszlop. ) Ha véletlenül nem, mindig a combod mérete alapján döntsd el a végső méretet.

Kérjük, hogy gondosan válaszd ki a méretet, mert a harisnya higiéniai termék, és felbontott állapotban nem tudjuk visszavenni. De ez ugye érthető, hiszen Te sem szeretnél olyan higiéniai terméket kapni, amely már valakinek a lábán volt…

SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK: Általában az ÁSZF-ben feltüntetett információk helyesek a szállítási díjakkal kapcsolatban. A szállítási díjak árának megváltoztatását fenntartjuk, mert ezek kizárólag a futárszolgálattól függenek, és webshopunknak semmi beleszólása nincs. 

IDE KATTINTVA tájékozódhatsz a szállítási díjakról.

A választott szállítási díjat a webshopunk automatikusan kiszámolja Neked!

Köszönjük, hogy a prémium minőségű LIPOTHROMBO kompressziós combfixet választod!

Mi a mélyvénás trombózis és mi az embólia (tüdőembólia)?

Mélyvénás trombózis akkor jön létre, ha (általában) az alsó végtag vénáiban vérrög (trombus) képződik. Embóliáról akkor beszélünk, ha ez a vérrög leszakad a véna faláról, és elindul az érrendszerben. Leggyakoribb és legveszélyesebb formája a tüdőembólia, mikor a vérrög a tüdőbe vándorol, és ez halálos is lehet. Az alsó végtagi trombózisok tünetmentesen is előfordulhatnak, váratlan és hirtelen tüdőembólia általi halált is okozhatnak!

Mélyvénás trombózis kialakulására hajlamosító állapotok, melyekben a véráramlás lelassul, a vér összesűrűsödik, és vérrög képződhet:

 • terhesség, szülés, gyermekágy
 • fogamzásgátló gyógyszer szedése
 • korábbi trombózisos, embóliás megbetegedés
 • daganatos, rákos megbetegedés
 • gyulladásos megbetegedés
 • kiterjesztett műtétek utáni állapot
 • végtagi, medencei traumák
 • vérképzőrendszeri megbetegedések
 • dohányzás
 • túlsúlyosság
 • tartós fekvéssel együttjáró belgyógyászati betegség
 • ülő életmód
 • mozgásszegény életmód

Trombus, vérrög

 

Miért kell a trombózis- és embóliamegelőzéssel foglalkoznunk?

Nemcsak a sebészeti beavatkozáson áteső páciensek, hanem a belgyógyászati betegek, valamint a várandós és szülő kismamák, anyukák közül is sokan ki vannak téve a vénás thromboembolia kockázatának. Ezért az orvosi szakma elsőrendű feladatai közé tartozik, a mélyvénás thrombosis és a pulmonalis embolia megelőzése. Az ismeretek bővülésével lehetővé vált, hogy meghatározzuk azokat a betegcsoportokat, amelyeknél a megelőzés kötelező.

Mikor ajánlott szakmai szempontból a trombózis- és embóliamegelőző harisnya viselése?

A jelenleg rendelkezésünkre álló megelőzési módszerek (kompressziós harisnyák, sebészi beavatkozás, életmód-változtatás, gyógyszeres beállítás stb.) nélkülözhetetlenek a mindennapi gyakorlatban.

Általánosan elmondható, hogy általános sebészeti, urológiai és nőgyógyászati műtéteknél, szülészetben terhesség esetén bizonyos kockázati csoportban megfelelõ kompresszió grádienst biztosító elasztikus harisnya viselése ajánlott. ( területtől és kockázati csoporttól függően a gyógyszeres kezelés, a korai mobilizáció és elegendő folyadékpótlás mellett.) 

Császármetszésnél és ortopédiai műtéteknél, valamint belgyógyászati betegeknél pedig szintén egyes kockázati csoportban megfelelõ kompresszió grádienst biztosító elasztikus harisnya viselése ajánlott. ( területtől és kockázati csoporttól függően a gyógyszeres kezelés, a korai mobilizáció és elegendő folyadékpótlás mellett, vagy helyette, ha például a gyógyszeres kezelés nem lehetséges)

Utazási thrombosis megelőzés: a régebbi irányelv szerint a>6 h-t meghaladó utazás esetén, ha egyéb kockázati tényező nem áll fenn, mechanikai megelőzés, vagyis kompressziós harisnya viselését ajánlotta a szakmai kollégium. Bizonyos rizikófaktorok esetén a legújabb hozzáférhető ajánlás szerint is indikált a kompressziós harisnya (idős életkor, túlsúly, megelőző tromboembóliás esemény, aktív daganatos betegség, szükség setén gyógyszeres trombózis- megelőzéssel kombinálva.)

Tudni kell azonban, hogy az előírások pontos betartása esetén sem számolhatunk sajnos száz százalékos védelemmel.

Valamint azt is, hogy sajnos a magyar kórházak többsége 20-25 évvel van lemaradva a nyugati orvoslás színvonalához képest- és ennek nem az orvosok szaktudása az oka, hanem a kórházak anyagi helyzete. A 2008-as szakmai ajánlásban már szerepel a trombózis-és embóliamegelőző kompressziós harisnya, mint bizonyított trombózis- és embóliamegelőző eszköz, csak forrás nincs rá.

Néhány magánintézményen kívül sehol nem fogsz trombózis- és embóliamegelőző kompressziós harisnyát kapni az ellátás részeként, mert egyszerűen az állami kórházak nem engedhetik meg maguknak az ilyen „luxuscikkeket” sajnos. A védelmedről tehát saját magadnak kell gondoskodnod, amennyiben ilyen harisnyát szeretnél viselni. Magyarul saját magadnak kell megvenned, ha ilyet szeretnél.

Nagyon fontos, hogy trombózis- és embóliamegelőzés kérdésében mindig kérd ki a kezelőorvosod tanácsát! Lehet, hogy számodra a trombózis- és embóliamegelőző kompressziós harisnya nem lesz elegendő, mert gyógyszeres védelemben is kell részesülnöd! A kompressziós harisnyát műtét előtt, egyes esetekben közben, és utána is ajánlott viselni, hogy meddig, azt a kezelőorvosod fogja megmondani.

Az is előfordulhat, hogy számodra kontraindikált a kompressziós harisnya viselése. EZÉRT VÁSÁRLÁS ELŐTT MINDEN ESETBEN KÉRD KI KEZELŐORVOSOD TANÁCSÁT!

FORRÁSOK

Az Egészségügyi Minisztérium szakmai irányelve: A thromboemboliák megelőzése és kezelése

Készítette: a Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság, felkért szakértők, és a Transzfúziológiai és Hematológiai Szakmai Kollégium

A thromboemboliák kockázatának csökkentése és kezelése

Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság, felkért szakértők, Transzfúziológiai és Haematológiai Szakmai Kollégium

A TERMÉK NEM SZOLGÁL BETEGSÉGEK KEZELÉSÉRE, GYÓGYÍTÁSÁRA.

 

További információk

Tömeg N/A
Méret

XS, S, M, L, XL, XXL, 3XL, 4XL, 5XL, 6XL