LIPOTHROMBO TROMBÓZIS- ÉS EMBÓLIAMEGELŐZŐ KOMPRESSZIÓS HARISNYA (COMBFIX)

8 382 Ft

Kompressziós harisnya (combfix) a trombózis – és embólia megelőzésének elősegítéséért. XS-6XL méretben. 1 PÁR/csomag!Azonnali szállítás, mindig raktáron!

Leírás

Lipotrombo trombózis és embóliamgelőző kompressziós harisnya

A prémium minőségű, orvosi Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós harisnya (combfix) viselésével nagy lépést teszel a trombózis és embólia megelőzése érdekében, legyen szó műtéti beavatkozásról, várandósságról császármetszésről, vagy tartós fekvésről vagy egy hosszú utazásról életed során.

 

A Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós harisnya (combfix) megfelelő nyomást gyakorol az alsó végtag mély vénáira, ezzel megelőzi a vér pangását , és elősegíti a vér visszaáramlását a szív felé.

LIPOTHROMBO KOMPRESSZIÓS COMBFIX VIDEÓS BEMUTATÓ

A Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós harisnya (combfix)  biztonságosabbá teszi a sebészi beavatkozásokat, műtéteket, csökkenti a trombózis és embólia bekövetkezésének esélyét.

Lipothrombo trombózis és embóliamgelőző kompressziós harisnya

 

Nemcsak műtétek esetében, hanem

 • terhesség során,
 • császármetszésnél,
 • tartós fekvés esetén
 • valamint utazás során is javallott kompressziós harisnya viselése a hazai orvosszakmai ajánlások szerint.

 

INKÁBB KOMPRESSZIÓS TÉRDZOKNIT SZERETNÉK

Miért a Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós harisnyát (combfixet) válaszd? 

 • I-es kompressziós erősségű combfix, 18-21 Hgmm-es kompressziós osztály, ezzel biztosítja az orvosilag szükséges kompressziót
 • A Lipothrombo kompresszió erőssége a bokától felfelé haladva csökken
 • A Lipothrombo kompressziós harisnya légáteresztő anyagból készült- ezért nagyon kellemes viselet lábaid számára
 • A Lipothrombo kompressziós harisnyának tapadós felső pereme van, amely megakadályozza a lecsúszást

Lipothrombo trombózis és embóliamgelőző kompressziós harisnya

 • A Lipothrombo kompressziós harisnya talpán jól látható kerek kivágás található, mellyel meggyőződhetsz arról, hogy a helyes méretű kompressziós harisnyát választottad, valamint ezen keresztül ellenőrizhető a megfelelő vérkeringés megléte vagy hiánya

Lipothrombo trombózis és embóliamgelőző kompressziós harisnya

 • A Lipothrombo kompressziós harisnya sarokrésze és bokarésze is jól láthatóan jelzett, így könnyen megtalálod, hogyan kell elhelyezkednie helyesen a lábadon

Lipothrombo trombózis és embóliamgelőző kompressziós harisnya

 • 90 Celsius fokon mosható, így pénzt takarítasz meg a használatával, hiszen nem kell eldobnod, többször is használhatod, ráadásul a környezeted is véded azzal, hogy újrahasználható terméket vásárolsz
 • Széles méretválasztékban rendelhető: XS- től 6XL-ig, hogy megtaláld a tökéletes méretet
 • Minden Lipothrombo  kompressziós harisnya prémium cseh gyártmányú, és rendelkezik a megfelelő tanúsítványokkal (például CE jel). Így biztos lehetsz abban, hogy nem megbízhatatlan helyről és gyárból származó bóvliért adsz pénzt, hanem valóban orvosilag igazolt hatékonyságú, kiemelkedő minőségű kompressziós harisnyát vásárolsz.
 • Fehér színű combfix, bézs felirattal, bézs színű sarok- és bokajelöléssel. Mivel semleges színű- ha mérete megfelelő- férjed, párod is viselheti, amennyiben szüksége lenne rá- például ha sebészi beavatkozás (műtét) várható nála  vagy hosszú utazásra készül.

Lipothrombo trombózis és embóliamgelőző kompressziós harisnya

Hogyan válaszd ki a megfelelő méretű Lipothrombo kompressziós harisnyát (combfixet)?

Ebben segítségedre lesz az alábbi mérettáblázat.

Lipothrombo trombózis és embóliamgelőző kompressziós harisnya

Ezt kell tenned:

 1. lépés: mérd meg a bokád kerületét a legvékonyabb részen
 2. lépés: mérd meg a combod kerületét centiméterrel fent, ahova illeszkedjen  az öntapadós perem- ez körülbelül a combod felső harmada- eddig fog feljönni a harisnya
 3. lépés: a mérettáblázatból a “b” oszlopból válaszd ki azt a méretet a cm részoszlopból, amely megfelel a bokád körméretének
 4. Ellenőrizd le, hogy a combod kerülete megfelel- e a bokád alapján választott méretnek( “g” oszlop, centiméter részoszlop. ) Ha véletlenül nem, mindig a bokád mérete alapján döntsd el a végső méretet.

Kérjük, hogy gondosan válaszd ki a méretet, mert a harisnya higiéniai termék, és felbontott állapotban nem tudjuk visszavenni. De ez ugye érthető, hiszen Te sem szeretnél olyan higiéniai terméket kapni, amely már valakinek a lábán volt…

SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK: 

IDE KATTINTVA tájékozódhatsz a szállítási díjakról.

A választott szállítási díjat a webshopunk automatikusan kiszámolja Neked!

Mi a mélyvénás trombózis és mi az embólia (tüdőembólia)?

Mélyvénás trombózis akkor jön létre, ha (általában) az alsó végtag vénáiban vérrög (trombus) képződik. Embóliáról akkor beszélünk, ha ez a vérrög leszakad a véna faláról, és elindul az érrendszerben. Leggyakoribb és legveszélyesebb formája a tüdőembólia, mikor a vérrög a tüdőbe vándorol, és ez halálos is lehet. Az alsó végtagi trombózisok tünetmentesen is előfordulhatnak, váratlan és hirtelen tüdőembólia általi halált is okozhatnak!

Mélyvénás trombózis kialakulására hajlamosító állapotok, melyekben a véráramlás lelassul, a vér összesűrűsödik, és vérrög képződhet:

 • terhesség, szülés, gyermekágy
 • fogamzásgátló gyógyszer szedése
 • korábbi trombózisos, embóliás megbetegedés
 • daganatos, rákos megbetegedés
 • gyulladásos megbetegedés
 • kiterjesztett műtétek utáni állapot
 • végtagi, medencei traumák
 • vérképzőrendszeri megbetegedések
 • dohányzás
 • túlsúlyosság
 • tartós fekvéssel együttjáró belgyógyászati betegség
 • ülő életmód
 • mozgásszegény életmód

Trombus, vérrög

 

Miért kell a trombózis- és embóliamegelőzéssel foglalkoznunk?

Nemcsak a sebészeti beavatkozáson áteső páciensek, hanem a belgyógyászati betegek, valamint a várandós és szülő kismamák, anyukák közül is sokan ki vannak téve a vénás thromboembolia kockázatának. Ezért az orvosi szakma elsőrendű feladatai közé tartozik, a mélyvénás thrombosis és a pulmonalis embolia megelőzése. Az ismeretek bővülésével lehetővé vált, hogy meghatározzuk azokat a betegcsoportokat, amelyeknél a megelőzés kötelező.

Mikor ajánlott szakmai szempontból a trombózis- és embóliamegelőző harisnya viselése?

A jelenleg rendelkezésünkre álló megelőzési módszerek (kompressziós harisnyák, sebészi beavatkozás, életmód-változtatás, gyógyszeres beállítás stb.) nélkülözhetetlenek a mindennapi gyakorlatban.

Általánosan elmondható, hogy általános sebészeti, urológiai és nőgyógyászati műtéteknél, szülészetben terhesség esetén bizonyos kockázati csoportban megfelelõ kompresszió grádienst biztosító elasztikus harisnya viselése ajánlott. ( területtől és kockázati csoporttól függően a gyógyszeres kezelés, a korai mobilizáció és elegendő folyadékpótlás mellett.) 

Császármetszésnél és ortopédiai műtéteknél, valamint belgyógyászati betegeknél pedig szintén egyes kockázati csoportban megfelelõ kompresszió grádienst biztosító elasztikus harisnya viselése ajánlott. ( területtől és kockázati csoporttól függően a gyógyszeres kezelés, a korai mobilizáció és elegendő folyadékpótlás mellett, vagy helyette, ha például a gyógyszeres kezelés nem lehetséges)

Utazási thrombosis megelőzés: a régebbi irányelv szerint a>6 h-t meghaladó utazás esetén, ha egyéb kockázati tényező nem áll fenn, mechanikai megelőzés, vagyis kompressziós harisnya viselését ajánlotta a szakmai kollégium. Bizonyos rizikófaktorok esetén a legújabb hozzáférhető ajánlás szerint is indikált a kompressziós harisnya (idős életkor, túlsúly, megelőző tromboembóliás esemény, aktív daganatos betegség, szükség setén gyógyszeres trombózis- megelőzéssel kombinálva.)

Tudni kell azonban, hogy az előírások pontos betartása esetén sem számolhatunk sajnos száz százalékos védelemmel.

Valamint azt is, hogy sajnos a magyar kórházak többsége 20-25 évvel van lemardva a nyugati orvoslás színvonalához képest- és ennek nem az orvosok szaktudása az oka, hanem a kórházak anyagi helyzete. A 2008-as szakmai ajánlásban már szerepel a trombózis-és embóliamegelőző kompressziós harisnya, mint bizonyított trombózis- és embóliamegelőző eszköz, csak forrás nincs rá.

Néhány magánintézményen kívül sehol nem fogsz trombózis- és embóliamegelőző kompressziós harisnyát kapni az ellátás részeként, mert egyszerűen a kórházak nem engedhetik meg maguknak az ilyen „luxuscikkeket” sajnos. A védelmedről tehát saját magadnak kell gondoskodnod, amennyiben ilyen harisnyát szeretnél viselni. Magyarul saját magadnak kell megvenned, ha ilyet szeretnél.

Nagyon fontos, hogy trombózis- és embóliamegelőzés kérdésében mindig kérd ki a kezelőorvosod tanácsát! Lehet, hogy számodra a trombózis- és embóliamegelőző kompressziós harisnya nem lesz elegendő, mert gyógyszeres védelemben is kell részesülnöd! A kompressziós harisnyát műtét előtt, egyes esetekben közben, és utána is ajánlott viselni, hogy meddig, azt a kezelőorvosod fogja megmondani.

Az is előfordulhat, hogy számodra kontraindikált a kompressziós harisnya viselése. EZÉRT VÁSÁRLÁS ELŐTT MINDEN ESETBEN KÉRD KI KEZELŐORVOSOD TANÁCSÁT!

FORRÁSOK

Az Egészségügyi Minisztérium szakmai irányelve: A thromboemboliák megelőzése és kezelése

Készítette: a Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság, felkért szakértők, és a Transzfúziológiai és Hematológiai Szakmai Kollégium

A thromboemboliák kockázatának csökkentése és kezelése

Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság, felkért szakértők, Transzfúziológiai és Haematológiai Szakmai Kollégium

A TERMÉK NEM SZOLGÁL BETEGSÉGEK KEZELÉSÉRE, GYÓGYÍTÁSÁRA.

 

További információk

Tömeg N/A
Méret

XS, S, M, L, XL, XXL, 3XL, 4XL, 5XL, 6XL