LIPOELASTIC DIAMOND® 150 DEN-ES RELAX KOMPRESSZIÓS ZOKNI

5 499 Ft

A LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zokni viselésével nagy lépést teszel a visszerek megelőzése érdekében, legyen szó mindennapi rohanásról, sportolásról, hosszantartó álló- vagy ülőmunkáról életed során.

 

Cikkszám: N/A Kategóriák: ,

Leírás

A LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zokni viselésével nagy lépést teszel a visszerek megelőzése érdekében, legyen szó mindennapi rohanásról, sportolásról, hosszantartó álló- vagy ülőmunkáról életed során.

 

 

LIPOELASTIC DIAMOND 150 DEN-ES KOMPRESSZIÓS ZOKNI FEHÉR SZÍNBEN
LIPOELASTIC DIAMOND 150 DEN-ES KOMPRESSZIÓS ZOKNI FEHÉR SZÍNBEN

Mire jó a kompressziós zokni?

A lábproblémák nagyon elterjedtek a fejlett országokban: statisztikák szerint az emberek 30-60%-a szenved valamilyen lábproblémától. Minden második ember szenved lábfájástól vagy fáradnak el a lábai. Ha Te is hasonló problémákkal küzdesz, de nem tudod, hogyan előzd meg ezeket a problémákat, a LIPOELASTIC® DIAMOND kompressziós zokni megoldást jelenthet számodra.

Mi az a kompressziós zokni?

A LIPOELASTIC® DIAMOND kompressziós zoknik fokozatos összenyomást (kompressziót) biztosítanak. A legnagyobb mértékű kompresszió a boka szintjében történik, és a medence irányába haladva csökken a kifejtett nyomás. Ez a típusú kompresszió

 • elősegíti a vénás áramlás pumpálásáért felelős izommunkát,
 • nagyon kedvező hatású a vérkeringésre
 • és megelőzi a pangást a vénákban a lábban.

Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós térdzokni

Hosszú ülés és állás során a vér pangani kezd az alsó végtagokban. A megnövelt kompresszió elősegíti a vénás visszaáramlást az alsó végtagokból a szív felé. Ez szignifikánsan csökkenti a varixok (=vénás tágulatok) kialakulását, és egyéb problémák előfordulását, mint például a fájó és a duzzadt láb kialakulását.

Különleges kialakításuknak köszönhetően a LIPOELASTIC® DIAMOND kompressziós zoknik

 • kényelmesek,
 • hatékonyak,
 • valamint szépek és divatosak is egyben.

 

Miért válaszd a LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zoknit?

Összefoglalva azért, mert lesz egy szép, trendi zoknid, amely nemcsak a visszereket segít megelőzni, hanem- mert szép- bárhová, de tényleg bárhová bátran felveheted. Senki sem fogja megmondani, hogy kompressziós zoknit viselsz. Legyen szó munkahelyről, találkozóról, üzleti megbeszélésről – vagy ha férfiként olvasod ezt a leírást, akár színházról vagy operaelőadásról este- a LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zoknit bátran felveheted, nem fogsz nagymamásan/nagypapásan kinézni benne. Ha férfi vagy, akkor is! Hiszen a LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zokni UNISEX: mindkét nem bátran viselheti!

A Lipoelastic Dimaond 150 DEN-es kompressziós zoknija unisex: nők és férfiak is viselhetik bátran!
A Lipoelastic Dimaond 150 DEN-es kompressziós zoknija unisex: nők és férfiak is viselhetik bátran!

 

LIPOELASIC DIAMOND 150 DEN-ES KOMPRESSZIÓS ZOKNI FEKETE SZÍNBEN
LIPOELASIC DIAMOND 150 DEN-ES RELAX KOMPRESSZIÓS ZOKNI FEKETE SZÍNBEN

A LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zokni I-es kompressziós erősségű kompressziós zokni, 17-20 Hgmm-es mérsékelt kompressziót fejt ki, ezzel biztosítja a visszerek megelőzéséhez  orvosilag előírt kompressziót. Nem kell receptre felírni.

A LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zokni által kifejtett kompresszió erőssége a bokától felfelé haladva csökken.

A LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zokni speciális anyagból készült- ezért nagyon kellemes viselet lábaid számára.

A A LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zoknit könnyű felvenni, nem kell hozzá speciális harisnyafelhúzó eszköz. A bokádon kell egy kicsit felsegíteni jobban a kezeddel- hiszen ott fejti ki az első szorítóerőt, utána fel fogod tudni húzni nehézség nélkül. De nem szükséges hozzá semmilyen extra eszköz, mint a gumiharisnyákhoz.

A LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zokni egy különleges, Q-SKIN nevű összetevőt is tartalmaz.  A Q-SKIN® egy új mikroszál, amely végleges megoldást nyújt a baktériumok szaporodása ellen, és segítséget nyújt a láb természetes baktériumflórájának fenntartásában. Lábaid fellélegezhetnek, frissebbek lesznek. Higiénikus és komfortos viselést eredményez. A Q-SKIN® meggátolja a baktériumok szaporodását, csökkenti a kellemetlen szagokat. Hipoallergén és mosásálló- hogy sokáig használhasd a zoknidat!

A Q- skin technológia védjegye
A Q- skin technológia védjegye

A LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN RELAX unisex kompressziós zokni anatómiailag kiegyensúlyozott kompressziót biztosít- ez azt jelenti, hogy a Lipoleastic Relax zokni kialakításakor olyan szövési technikát használ a gyártó, amely egyenletes mértékű kompressziót biztosít a lábadon. Ez azért fontos neked, mert így elkerülheted például egy ideg megnyomódását, amely akár ideiglenes bénuláshoz vezethet (peroneusbénulás).

A LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN RELAX unisex kompressziós zokni anyagösszetétele: 80% Polyamid, 20% Elasztán– láthatod, hogy az elaszticitásnak fokozott figyemet szentel a gyártó.

Valamint a sarki részen és a kompressziós zokni felső pereménél megerősítették a szövést: ezáltal ezeknél a nagyobb igénybevételnek kitett helyeken biztosítja azt, hogy kényelmes legyen a kompressziós zokni mindennapi viselése, valamint tartósabb lesz a termék- így  sokáig használhatod.

Lipoleastic Diamond 150 Den-es kompressziós zokni, megerősített sarokrész
Lipoleastic Diamond 150 Den-es kompressziós zokni, megerősített sarokrész
Lipoleastic Diamond 150 Den-es kompressziós zokni, megerősített perem
Lipoleastic Diamond 150 Den-es kompressziós zokni, megerősített perem
Lipoleastic Diamond 150 Den-es kompressziós zokni, megerősített sarokrész
Lipoleastic Diamond 150 Den-es kompressziós zokni, megerősített sarokrész

A LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zoknit azért fejlesztette ki a LIPOELASTIC gyártócég, mert meg szeretett volna felelni a 21. század hölgyei és urai által támasztott magas igényeknek:

 • akiknek fontos az európai, regisztrált, ellenőrzött, orvosi minőség, amelyet hatóság vizsgált be és ellenőriz folyamatosan
 • akik törődnek lábuk szépségével és egészségével, és szeretnének a visszerek ellen tenni
 • és mindeközben klassz, trendi zoknit szeretnének, nem a régifajta „gumi gyógyharisnyát”, amit nagymamájuk vagy a nagypapájuk visel

Ha Te olyan hölgy vagy úr vagy, aki

 • szeretnél mindent megtenni a visszereid kialakulásának megelőzéséért
 • nem akarsz ellenőrizetlen, olcsó kompressziós harisnyanadrágot vásárolni, amelynek bizonytalan az eredete
 • hanem regisztrált, ellenőrzött kompressziós harisnyanadrágot szeretnél, amely európai gyártmányú
 • és emellett nem szeretél úgy kinézni, mint a saját nagymamád/nagypapád, mert szeretsz csinos/elegáns lenni, így elvárod, hogy  a zoknid csúcsminőségű és szép legyen
 • ha munkában, meetingeken, alkalomra, színházba is szeretnéd viselni a kompressziós zoknid- de úgy, hogy mások fejében meg se forduljon, hogy ez kompressziós zokni

akkor megtaláltad a neked való kompressziós zoknit: a LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zokni a tökéletes választás számodra.

A LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zokni színválasztéka

4 színből is választhatsz: fehér, fekete, sötétkék, testszínű (bézs).

A testszín világosabb, természetesebb testszín (az alábbi fotón jobbra fenn, de a valóságban sokkal természetesebb, naturális testszínű, míg ezen a fotón inkább barna) A színek az alábbi képen csak tájékoztató jellegűek, a valóságban bár hasonlítanak, másképp nézhetnek ki. Például a fekete az tényleg fekete, a kék pedig elegáns sötétkék.

A LIPOELASTIC DIAMOND 150-DEN-ES RELAX UNISEX KOMPRESSZIÓS ZOKNI SZÍNVÁLASZTÉKA
A LIPOELASTIC DIAMOND 150 DEN-ES RELAX UNISEX KOMPRESSZIÓS ZOKNI SZÍNVÁLASZTÉKA

Ha véletlenül nem találod a megfelelő színt a webáruházban, vagy rendszerünk azt jelzi, elfogyott, írj egy e-mailt az info kukac excellencemed pont net e-mail címre, és visszajelzünk. Nagyon sok rendelést kapunk, így előfordulhat, hogy néha véletlenül nem töltjük vissza a készletet, vagy még nem volt időnk rá, bár a raktárunkban ott az általad keresett termék.

A LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zokni méretválasztéka

A LIPOLEASTIC DIMAOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zoknit széles méretválasztékban rendelheted: XXS- től XXL-ig, hogy megtaláld a tökéletes méretet.

Ha véletlenül nem találod a megfelelő méretet a webáruházban, vagy azt jelzi, elfogyott, írj egy e-mailt az info kukac excellencemed pont net e-mail címre, és visszajelzünk. Nagyon sok rendelést kapunk, így előfordulhat, hogy néha véletlenül nem töltjük vissza a készletet, vagy nem volt még rá időnk, bár a raktárunkban ott az általad keresett termék.

Miért bízhatsz a Lipoelastic gyártó cégben?

A Lipoelastic gyár Csehországban
A Lipoelastic gyár Csehországban
 • Mert a Lipoleastic cég már 2002 óta gyárt különböző kompressziós orvosi ruhákat– köztük a kompressziós harisnyákat. Több, mint 80 dolgozójuk dolgozik a gyárban.
 • Mert minden LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zokni prémium cseh gyártmányú, és rendelkezik a megfelelő tanúsítványokkal (CE jel, ISO 9001:2008, LYCRA, Huntsman test report).

A tanúsítványokat magad is megtekintheted:

 • Lipoelastic tanúsítványok

   Lipoelastic tanúsítványok
 • Így biztos lehetsz abban, hogy nem megbízhatatlan helyről és gyárból származó bóvliért adsz pénzt, hanem valóban orvosilag igazolt hatékonyságú, kiemelkedő minőségű kompressziós harisnyát vásárolsz.

Hogyan néz ki a LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zokni?

Pontosan úgy, ahogyan egy prémium minőségű kompressziós zokninak ki kell néznie.

Pink és aranyszínű, vagy királykék és aranyszínű, elegáns dobozban érkezik Hozzád, magyar nyelvű címkével és magyar nyelvű használati útmutatóval ellátva- ahogyan a magyar jogszabályok szerint kell. (Ha olyan terméket rendelsz, ahol a gyártó/forgalmazó ezt nem biztosítja, onnan ne rendelj máskor a saját magad védelmében- hiszen fogalmad sincs mit veszel, egyáltalán jó- e a termék számodra, és hogyan kell használni. És ezt Te sem szeretnéd- hiszen az egészséged kockáztatod).

A Lipoelastic Diamond 150 Den-es Relax kompressziós zokni doboza
A Lipoelastic Diamond 150 Den-es Relax kompressziós zokni doboza

Hogyan válaszd ki a számodra megfelelő méretű LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zoknit ?

Ebben segítségedre lesz az alábbi mérettáblázat.

LIPOELASTIC DIAMOND 150-DEN RELAX UNISEX KOMPRESSZIÓS ZOKNI MÉRETVÁLASZTÁS
LIPOELASTIC DIAMOND 150-DEN RELAX UNISEX KOMPRESSZIÓS ZOKNI MÉRETVÁLASZTÁS

Ezt kell tenned:

 1. lépés: válaszd ki a lábméretedet (FOOT SIZE oszlop: Európai méretezés szerint, tehát amely Magyarországon is érvényes- az a méret, amit általában itthon a cipőboltban is használsz)
 2. H a lábméreted 34-36-os méret, akkor a Te méreted a kompressziós zokniból XXS (ez nincs benne a táblázatban)
 3. És ennyi. KÉSZ is vagy 🙂

Így vedd fel a LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zoknit

Ez a videó segít Neked abban, hogyan vedd fel a kompresszoós zoknit. Bár egy másik Lipoelastic modellt mutat be, ugyanígy kell felvenned a RELAX modellt is.

 

Visszaküldheted- e a LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zoknit?

A  magyar jogszabályok szerint erre kizárólag akkor van lehetőséged, ha nem bontottad fel a zoknit- tehát a doboza is ép, nem vetted ki a nylon csomagolásból sem, ép a matrica ami lezárja, és nem próbáltad fel és nem hordtad egy pillanatig sem.

A zokni higiéniai termék, és felbontott állapotban akkor sem veszik vissza az üzletek, ha nem webshopban, hanem „normál” üzletben vásároltad. (Pont úgy, mint egy bugyit sem- ugye te sem szeretnél olyan bugyit venni, amelyet valaki már hordott, csak visszahozta?)

Kérjük, hogy gondosan válaszd ki a méretet, mert a zokni higiéniai termék, és felbontott állapotban tehát nem tudjuk visszavenni. De ezt már érted-  hiszen Te sem szeretnél olyan higiéniai terméket kapni, amely már valakinek a lábán volt…

SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK:

Minden LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zoknit raktárról szállítunk, azonnal. Nem kell várnod, míg innen-onnan megrendeljük, és több lépcsőben több nap vagy hét alatt ér oda Hozzád. Ha van a webshopban a méret és a szín, akkor van raktáron is. Levesszük a polcról és már küldjük is.

Amint megérkezik az átutalásod, lehetőség szerint aznap, de maximum 24 órán belül feladjuk neked a rendelt terméket, és 1 nap alatt odaér Hozzád.

SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK: 

IDE KATTINTVA tájékozódhatsz a szállítási díjakról.

A választott szállítási díjat a webshopunk automatikusan kiszámolja Neked!

Miért bízhatsz a LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zokniban?

 • Mert Európában, Csehországban gyártott kompressziós harisnyanadrág, nem bizonytalan származású bóvli
 • Regisztrált és ellenőrzött termék
 • CE- tanúsítvánnyal rendelkezik
 • Orvosilag előírt kompressziót biztosít
 • Speciális anyagokat tartalmaz, melyek hosszantartó komfortot és tartós viseletet eredményeznek
 • És azonnal kiszolgálunk, raktárról. Nincs több napos várakozási idő.

KINEK AJÁNLOTTAK A LIPOELASTIC  kompressziós harisnyák és zoknik?

 • aki szeretné megelőzni az alsó végtagi vénás és nyirokrendszeri betegségeket
 • ülőmunkát végzőknek
 • állómunkát végzőknek
 • várandósoknak csak egyes modellek: a térdzoknik és a combfixek- amelyeket nem kell derékig felhúzni
 • annak, aki sokat utazik vonattal, busszal, repülővel, hajóval (stb), és sokat vár váróteremben
 • rohanós anyukáknak, apukáknak
 • sportolóknak-
 • akiknek elfárad a lába a nap végére, “nehézláb érzése van”
A Lipoelastic Diamond Relax kompressziós zokni az alábbiak esetén ajánlott
A Lipoelastic Diamond Relax kompressziós zokni az alábbiak esetén ajánlott

A LIPOELASTIC® DIAMOND 150 DEN-ES RELAX visszérmegelőző kompressziós zokni viselése az alábbi esetekben ajánlott:

 • egészségügyi dolgozóknak: orvosoknak, nővéreknek, sebészeknek, asszisztenseknek, álló- és ülőmunkát végzőknek
 • sportolóknak, akik lábai nagy igénybevételnek vannak kitéve: például túrázók, hegymászók, futók, korcsolyázók, kerékpározók, lovassportot űzők, síelők.

 

Mi az a visszér?

A visszereken más néven a vénák. A vénákon keresztül áramlik vissza a  vér a szív felé. Ezt a gravitációval ellentétes irányú áramlást a vénák falában lévő zárószelepként működő billentyűzet és az izomműködés pumpafunkciója biztosítja. Amennyiben  nem zár jól a billentyűzet, a keringő vér a vénákból nem tud a szív felé teljesen kiürülni, a végtag megduzzad és feszülni kezd, fájdalmas lesz.

Ha lassul a véráramlás, akkor kitágulnak a vénák falai, még jobban pang a vér bennük, amitől még jobban kitágulnak a vénafalak. Ez egy ördögi kör, és súlyos szövődmények kialakulásához vezethet.

 

Visszér kialakulására hajlamosító állapotok

 • terhesség
 • szülés
 • gyermekágy
 • túlsúly
 • ülő életmód
 • álló munkavégzés (egészségügyi személyzet, nővérek, sebészek, asszisztensek, fodrászok, gyárban dolgozók, szalag mellett állók, eladők- akiket nem engednek leülni akkor sem, ha épp nincs vevő)

Miért kell visszérmegelőzéssel foglalkoznunk?

Mert a magyar felnőtt lakosság fele (30-50% forrástól függően) szenved visszeres panaszoktól. A visszér, seprűvéna, pókhálóvéna egyrészt esztétikailag sem szép látvány, másrészt szövődményekkel is járhat a visszér- betegség.

Szövődményeket kezelni pedig mindig sokkal macerásabb, mint egy betegslget megelőzni.

Szövődmények lehetnek például a következők:

 • a láb vérellátásának zavara
 • fekélyek kialakulása
 • gyulladás
 • érelzáródás,
 • trombózis, tüdőembólia, halál

Ezért az orvosi szakma feladatai közé tartozik a visszerek kialakulásának megelőzése.

Mikor ajánlott szakmai szempontból a visszérmegelőző kompressziós harisnya viselése?

Általánosan elmondható, hogy mindenkinek- felnőtt nőknek és férfiaknak is- egyaránt kellene a visszérmegelőzéssel foglalkoznia a szövődmények elkerülése érdekében. (Férfiaknak is vannak ám szuper kompressziós zoknik, elegáns és trendi élénk színű kivitelben is.)

A Sebészi Kollégium Szakmai Protokollja szerint a következő módszereket alkamazzuk a visszerek megelőzése érdekében:

 • testkultúra,
 • normál testsúly tartása
 • aktív mozgás,
 • az életkornak megfelelő sportokban való részvétel
 • tusmasszázs, úszás
 • a megelőzést szolgáló elasztikus harisnyák viselése (nem gumiharisnya)
 • a vénás keringést serkentő tornagyakorlatok rendszeres végzése

Dr. Szélessy Zsuzsanna, a Trombózisközpont hematológus Főorvosnője is ugyanígy vélekedik:

“A mélyvénás trombózis megelőzésének több módja is van, melyeket egyébként az egészséges nőknek is érdemes követniük. Ilyen többek között a bőséges folyadékfogyasztás és a rendszeres testmozgás, melyek megakadályozzák a vér pangását az alsóvégtagokban, illetve visszeresség esetén érdemes kompressziós harisnyát is hordani a jobb vénás áramlás érdekében.”

Mivel mi, magyarok híresek vagyunk arról, hogy nem igazán foglalkozunk prevencióval, itt az ideje a szemléletváltásnak.

Bár vannak olyan orvosok- sebészek, hematológusok, belgyógyászok, még háziorvosok is- akik a napi rutinjukba nem belefáradva még erre is tudnak figyelni, és javasolnak kompressziós harisnyát a pácienseknek, arra ne számíts, hogy az egészségügyi ellátás részeként  prevenciós harisnyát kapsz Magyarországon, a mai magyar egészségügyben.

A védelmedről tehát saját magadnak kell gondoskodnod, amennyiben kompressziós harisnyát szeretnél viselni. Magyarul saját magadnak kell megvenned a kompressziós harisnyát, amennyiben eldöntöd, hogy tenni szeretnél a visszerek kialakulása ellen.

Nagyon fontos, hogy visszérmegelőzés kérdésében mindig kérd ki a kezelőorvosod tanácsát! Lehet, hogy számodra a visszérmegelőző kompressziós harisnya nem lesz elegendő, mert egyéb védelemben is kell részesülnöd, vagy már terápiás harisnyát (erősebb gumiharisnya)  kell viselned.

Az is előfordulhat, hogy számodra kontraindikált a kompresziós harisnya viselése.

EZÉRT VÁSÁRLÁS ELŐTT MINDEN ESETBEN KÉRD KI KEZELŐORVOSOD TANÁCSÁT!

FORRÁSOK

 1. Kumar, Cotran, Robbins: Pathológia tankönyv
 2. Az Egészségügyi Minisztérium szakmai protokollja: A vénás rendszer megbetegedéseiKészítette: A Sebészeti Szakmai Kollégium
 3. Trombózisközpont: Mikor van szükség trombózis megelőzésére a terhesség során?

 

További információk

Tömeg N/A
Méret

XXS, XS, S, M, L, XL, XXL

SZÍN

Fehér, Fekete, Sötétkék, Testszínű (bézs)