RÓLAM

DR. BIRTA ORSOLYA vagyok, egy személyben a Mami Gyógyít weboldal kitalálója, írója, szerkesztője, valamint a Mami Gyógyít webshop tulajdonosa. Ezen az oldalon szeretnék Neked bemutatkozni.

A KEZDETEK

A Mami Gyógyít weboldalt egy gyermekgyógyászati weboldalként indítottam, amikor gyermekem születése után rájöttem, mennyi butaság terjed a neten gyermekbetegség- témákban. Első célom az volt, hogy a gyakori gyermekbetegségekről adják át annyi szakmailag hiteles, orvosilag korrekt információt, amennyit csak lehetséges, online formában, Nektek, Anyukáknak, vagy leendő anyukáknak, Apukáknak, Nagyamamáknak, Nagypapáknak. Született így cikk a köhögésről, az agyhártyagyulladásról, a bárányhimlőről, a lázgörcsről, a kéz-láb-száj betegségről és egyéb gyakori gyermekebetegségekről. Legújabb projektem pedig, hogy a gyermekkori sürgős esetekről készítsek Nektek anyagokat.

Azt szeretném elérni ezekkel a cikkekkel, hogy ne pánikoljatok, amikor a gyermeketek beteg lesz, hanem sok hasznos információval rendelkezzetek, és hideg fejjel tudjátok kezelni ijedtség helyett a helyzeteket.

A szlogenemnek is ezt választottam: PÁNIK HELYETT TUDÁS!

ORVOSSZAKMAI HÁTTEREM

A weboldalam megalapítása előtt dolgoztam gyermekorvosként kórházban és klinikán, majd a pár évig a gyógyszeriparba, valamint az orvostechnikai eszközök világába is lehetőségem volt bepillantani, az EGIS és a NOVARTIS gyógyszeripari cégeken, és az ARROW/ TELEFLEX, valamint az ALLERGAN cégeken keresztül. Ezek nagyon szép évek voltak, felfrissíthettem a tudásom felnőtt-betegségekről, felnőtt- gyógyszerekről, műtétekről… Különböző tudású, típusú és vérmérsékletű orvosokkal találkozhattam személyesen. Nagyszerű, kiváló kollegákat nyílt így lehetőségem megismeri. És persze ellenkezőket is, akinek a magazinok a “NE TEDD” rovatában lenne a helye, mind emberileg, mind szakmailag sajnos. Nagyon sokat tanultam kompex tudásról, bánásmódról, stílusról, együttérzésről is (vagy sajnos éppen együtt-nem érzésről, az empátia és a kedvesség teljes hiányáról kollegáim részéről a beteg felé…) ezen találkozások alkalmával. Igyekeztem minden helyzetből tanulni, és levonni a tanulságot, akkor is, ha az nemegyszer az volt, hogy “ilyen orvos soha nem leszek”.

Közben nem hagytam abba a tanulást: nyelvi irányba fordulva 2009-ben megszereztem második diplomámat a Corvinus Egyetemen, angol- magyar szakfordítói szakon.

2012-ben megszületett a kisfiam, életem csodája.

Két családi céget is alapítottam férjemmel, mindkettőben ügyvezető vagyok, (illetve egyikben csak voltam, miután más feladatokra fókuszáltam), és aktívan dolgozom, mint orvostanácsadó. Ez a két cég az  Excellence Med Kft, és a Torus Pharma Hungaria Kft. 

Nagyon sok visszajelzést kaptam Tőletek, az olvasóimtól, hogy igazán hasznosak a Mami Gyógyít weboldalon az általam leírt információk, ezeket nagyon szépen köszönöm Nektek. 🙂 Ezek motiválnak arra, hogy folytassam, amit elkezdtem.

Készültek online, letölthető oktatóanyagaim, és ezekből a jövőben még több várható.

A KOMPRESSZIÓS HARISNYA KISOKOS kiadványom INGYENESEN letölthető, és segítséget nyújt a kérdéseid megválaszolásában kompressziós harisnya- témában!

IDE KATTINTS a KOMPRESSZIÓS HARISNYA KISOKOS LETÖLTÉSÉHEZ!

Kompressziós Harisnya Kisokos
Kompressziós Harisnya Kisokos

Megnyitottam a Mami Gyógyít webáruházat. A Mami Gyógyít Webáruházban ellenőrzött, általunk is kipróbált és használt mama- baba- és gyermektermékeket találsz.

NÉZZ SZÉT A MAMI GYÓGYÍT WEBSHOPBAN -> KATTINTS IDE!

A FOLYTATÁS

Mivel saját kisfiammal is megtapasztaltunk a “szokásos” gyermekbetegségeket, ezért még több cikket írtam, bár közel sem annyit, amennyi lenne igény.

IDE KATTINTS AZ ÖSSZES GYERMEKBETEGSÉG- CIKK LISTÁJÁNAK MEGTEKINTÉSÉHEZ!

Arra is rájöttem, mennyire fontos, hogy várandósként megfelelő információkhoz jussunk, így elkezdtem egy sorozatot írni, amelyben a terhességet vesszük végig hétről- hétre. Én anno, amikor várandós voltam, nagyon nagy kíváncsisággal olvastam mindig, melyik héten mi történik egy anyuka szervezetében, és hogyan fejlődik a kisbabám odabenn. 🙂

IDE KATTINTS A TERHESSÉG HÉTRŐL- HÉTRE SOROZATOM- CIKKLISTÁJÁNAK MEGTEKINTÉSÉHEZ!

Időközben visszamentem dolgozni, felnőtt- gyógyászat területen folytattam mind a tanulást, mind a munkát. Főleg az onkológia területén szereztem tapasztalatot. (Az onkológia az orvostudomány rákos betegekkel foglalkozó tudományága, amely robbanásszerűen fejlődik az utóbbi években.) Sok drámai sorsot láttam- fiatal édesanyák, édesapák küzdelmét a rákkal, ami nem mindig végződik happy- enddel.

EZEK A SORSOK INDÍTOTTAK EL A VÁLTOZÁS ÚTJÁN, hogy ezen a területen is rengeteg teendő van az egészségügyileg messze- messze a fejlett országok mögött kullogó hazánban.

Ahogyan telt az idő és a kisfiam nőtt- növögetett, arra jöttem rá, hogy mennyire fontos a MEGELŐZÉS, mind a kisbaba- kori, mind a nagyobb gyermekkori betegségek esetében. És ahogyan mi, szülők, nagyszülők is idősödünk, a felnőttkori betegségek megelőzése szintén fontosabb lesz életünkben, hiszen gyermekeinknek egészséges Anyukára, Apukára, Nagypapára és Nagymamára van szüksége.

Magyarországon a betegségek megelőzésére szinte egyáltalán nem fordítunk figyelmet, energiát. Az Egyetemeken nem tanítják (vagy nagyon kevés óraszámban), hiszen a leckék legnagyobb része a már kialakult betegségek gyógyszeres kezeléséről szól- vagyis szólt régebben az orvosi egytemen, de az elmúlt években sem javult ez a tendencia. Inkább homokba dugjuk a fejünket, mintha a rák, a stroke, a szívbetegségek, a cukorbetegség és az egyéb betegségek már csak akkor lennének fontosak, amikor kialakultak és kezelni kell őket, és a megelőzésükre szinte egyáltalán nem fordítunk figyelmet és energiát…

(Egyébként ugyanez igaz az alternatív vagy kiegészítő terápiára, amelyekben “nyugati típusú” orvosként én sem “hittem” addig, amíg gyermekem és saját magam esetében is meg nem tapasztaltam egy- egy ilyen kiegészítő gyógymód áldásos hatását. Ezt sem tanítják legtöbb esetben az egyetemeken, sőt, itthon tűzzel- vassal irtják és támadják őket.)

2022-TŐL… ÉS A JÖVŐBEN: A MAMI GYÓGYÍT weboldal és blog fejlődése

A 2020-as években a mai Magyarországon egyetlenegy ember felelős az egészséged megőrzéséért: TE MAGAD.

20 éve látom  a magyar egészségügyet, kívülről-belülről, és a különböző cégeknél eltöltött időmnek köszönhetően rengeteg külföldi tapasztalattal tudom összehasonlítani. A magyar egészségügy 2022-ben mostmár nem 20, hanem sajnos 30-40 évvel van lemaradva a Nyugat- Európai országok és Amerika egyészségügyéhez hasonlítva. És akkor a COVID-ról még nem is beszéltünk. Ezért inkább ne legyél beteg… És ezért nagyon sokat tehetsz. Ebben is segítek Neked itt, a Mami Gyógyít weboldalon.

A Mami Gyógyít weboldal nagy átalakuláson megy keresztül az eljövendő 2023-as évben.

A gyermekebetegség- és várandósság témakört kibővítem felnőttgyógyászati cikkekkel is– hiszen ha nem figyelünk magunkra, és tartósan lebetegszünk, vagy akár belehalunk egy amúgy megelőzhető betegségbe,  akkor gyermekünk szülő nélkül marad… vagy nagyszülő nélkül, ha mindez a saját szüleinnkel történik.

Egy csomó mindenre szeretnék fókuszálni a közeli és a távoli jövőben, de az egyik legrettegettebb betegséggel kezdem a felnőtt témakört: A RÁKKAL.

IDE KATTINTS AZ ÖSSZES, RÁKMEGELŐZÉSRŐL, RÁKTERÁPIÁRÓL SZÓLÓ CIKKLISTA MEGTEKINTÉSÉHEZ! (HAMAROSAN)

Ezután jön majd szépen sorban a többi “gyilkos kór”, mindegyikre sort fogok keríteni: a stroke, a szívbetegségek, a cukorbetegség, az elhízás… szépen sorban.

IDE KATTINTS AZ ÖSSZES, FELNŐTT BETEGSÉGRŐL SZÓLÓ CIKK MEGTEKINTÉSÉHEZ! 

KÜLDETÉSEM: PÁNIK HELYETT TUDÁS!

Megtanítani Neked:

  • mindent a leggyakoribb gyermekbetegségek felismeréséről, kezeléséről és megelőzéséről
  • mindent a leggyakoribb kismama- betegségek felismeréséről, kezeléséről és megelőzéséről
  • mindent a legrettegettebb felnőtt- betegségekről, hogy gyermekednek sokáig egészséges szülei lehessetek!

A szakmai lektorom gyermekgyógyászat témában Dr. Juhász Éva, hazánk egyik legnagyobb és leghíresebb gyermekkórházában dolgozik, mint gyakorló gyermekorvos. Három szakvizsgát tett le kitűnő eredménnyel: Gyerekgyógyászat, Oxyológia (Sürgősségi ellátás), Endokrinológia.

 

Rezidensként Mosonmagyaróváron

A Mami Gyógyít Webáruházban ellenőrzött, általunk is kipróbált és használt mama- baba- és gyermektermékeket találsz.

Szeretettel várlak a Mami gyógyít webáruházban, és az alábbi Social Media felületeimen is: