Lipoelastic szájmaszk: Kérdések és válaszok

Nagyon sok kérdés érkezik hozzánk a Lipoelastic szájmaszkokkal kapcsolatban. Például milyen anyagból van a Lipoelastic szájmaszk, honnan tudhatod hogy megbízható minőségű-e a textil, amiből készül,  mi a különbség a „bioboltos 500 Ft-os” szájmaszkok és a Lipoelastic szájmaszkok között, mennyire hatékony, mennyire véd meg a Lipoelastic szájmaszk a fertőzéstől,  és még sorolhatnánk.

Szájmaszk- Lipoelastic textil szájmaszk, fekete színű
Szájmaszk- Lipoelastic textil szájmaszk, fekete színű

Ezért összeszedtem a leggyakoribb kérdéseket egy csokorba, és minden kérdésedre választ kaphatsz.

A következő kéréseidre kapsz választ ebből a cikkből:

 • A Lipoelastic szájmaszkok egyszer vagy többször-használatosak? Vagyis eldobhatóak vagy sem?

 • Milyen anyagból készülnek a Lipoelastic szájmaszkok?

 • Mitől védenek a Lipoelastic szájmaszkok?

 • Hogyan lehet fertőtleníteni, sterilizálni a Lipoelastic szájmaszkokat?

 • Tényleg igaz, hogy forrásban lévő vízben is sterilizálhatóak a Lipoelastic szájmaszkok?

 • Hol készülnek, ki a gyártója a Lipoelastic szájmaszkoknak? Honnan tudod, hogy megbízhatsz bennük?

 • Ki a forgalmazója a Lipoelastic szájmaszkoknak?

 • Kapsz-e számlát, ha Lipoelastic szájmaszkot rendelsz?

 • Cégtől szeretnék rendelni, több embernek. Lehetséges?

 • Magánszemély vagyok szeretnék rendelni, de csak 1-2 darabot. Lehetséges? Hogyan tudok rendelni?

 • Van minimum vagy maximum rendelési mennyiség?

 • Mi a különbség a „bioboltos 500 Ft-os” maszkok és a Lipoelastic szájmaszkok között?

 

A Lipoelastic szájmaszkok egyszer vagy többszörhasználatosak?

Minden Lipoelastic szájmaszk többször is használható! Tehát nem eldobható/ egyszer-használatos, mint a sebészi szájmaszkok. Így nagyon költséghatékony, az eldobható maszkokhoz  hasonlítva 1 db Lipoelastic szájmaszk már 4-5 használat után behozza az árát.

Milyen anyagból készülnek a Lipoelastic szájmaszkok?

A maszkok anyaga olyan textil, amelyet az orvosi ruhák készítéséhez is felhasználnak, és amely arra lett kifejlesztve, hogy bírja a strapát.

Lipoelastic textilmaszk, fehér színű
Lipoelastic textilmaszk, fehér színű

Minden Lipoelastic maszk OEKO-TEX minősítésű textilből készült. Mind a fehér színű, mind a fekete színű, mind a sötétkék színű textil olyan anyagból van, amelyből az orvosok kórházi ruhája készül, és amelyet az orvosok és az orvostanhallgatók, nővérek, ápolók viselnek klinikai, kórházi munkájuk során. Ha kórházi dolgozó vagy orvostanhallgató, ápolónő, ápoló, gyógyszerész, mentős vagy, fel fogod ismerni!

Összetevők:

 • Cotton: 98%
 • Elasztán: 2% ( csak  a megkötő zsinórok)

Mitől védenek a Lipoelastic szájmaszkok?

Arról, hogy mitől véd pontosan egy textilmaszk (mint például a Lipoelastic szájmaszk), és mi a különbség a különböző maszkok között, már több bejegyzés is született itt a Mami Gyógyít blogon.

A következő bejegyzésekben olvashatsz ezekről bővebben:

IDE KATTINTS, ha azt szeretnéd elolvasni, mire jó a textilmaszk!

IDE KATTINTS, ha azt szeretnéd elolvasni, milyen maszk véd a koronavírus ellen!

( Azt most elárulom: NINCS olyan maszk, ami 100%-ban véd a koronavírus ellen! Még az FFP3 sem. Viszont maszkviseléssel igenis sokat tehetsz mind saját védelmed érdekében, mind embertársaid védelmében. )

Hogyan lehet fertőtleníteni, sterilizálni a Lipoelastic szájmaszkokat?

A gyártó utasítása szerint:

 • Tedd forrásban lévő vízbe 2-3 másodpercre a maszkot. Szárítsd meg, majd vasald át forró vasalóval.
 • 60-90 Celsius fokon ki is moshatod mosógépben. Száradás után vasald át forró vasalóval.

Tényleg igaz, hogy forrásban lévő vízben is sterilizálhatóak a Lipoelastic szájmaszkok?

Abszolút így van!

A gyártó maga is javasolja ezt a sterilizálási módot.

Az alábbi videón magad is meggyőződhetsz erről:

 

Hol készülnek, ki a gyártója a Lipoelastic szájmaszkoknak? Honnan tudod, hogy megbízhatsz bennük?

A LIPOELASTIC szájmaszkok gyártója a LIPOELASTIC cég, Csehországban.

A Lipoelastic gyár Csehországban
A Lipoelastic gyár Csehországban

Miért bízhatsz a Lipoelastic gyártócégben?

 • Mert a Lipoleastic cég már 2002 óta gyárt különböző kompressziós orvosi ruhákat, kompressziós harisnyákat.
 • Több, mint 80 dolgozójuk dolgozik a gyárban.
 • Mert minden LIPOELASTIC® ÚJRAHASZNÁLHATÓ, MOSHATÓ, VASALHATÓ TEXTILMASZK prémium cseh gyártmányú textilmaszk. NEM egy “sufni garázsban” készülnek, ellenőrizetlen körülmények között, egy 20 perc alatt a sufniban  felhúzott kétes gyártósoron, hanem egy gyönyörű üzemben, ahol eddig is csúcsminőségű orvostechnikai eszközök varrása történt Csehországban.
 • A LIPOELASTIC® újrahasználható, mosható, vasalható textilmaszkhoz felhasznált textília rendelkezik az OEKO-TEX 100 tanúsítvánnyal, így biztos lehetsz benne, hogy a termék ártalmas anyagokat nem tartalmaz, ezért biztonságos és bőrbarát. Olyan textilből készünek a maszkok, amelyekből az orvosi ruhák is!

Így biztos lehetsz abban, hogy nem megbízhatatlan helyről és gyárból származó bóvliért adsz pénzt, hanem valóban kiemelkedő minőségű textilmaszkot vásárolsz, létező gyártótól és forgalmazótól!

Ki a forgalmazója a Lipoelastic szájmaszkoknak?

A forgalmazó az Excellence Med Kft, akinek az orvos- ügyvezetője írja ezt a bejegyzést Neked.

Kapok számlát, ha Lipoelastic szájmaszkot rendelek?

Természetesen IGEN. Áfá-s számlát kapsz minden egyes vásárlásodról. Ez nem is kérdés a cégünk esetében: mi nem “home- made”, ismeretlen gyártó által gyártott termékekkel dolgozunk (amúgy sem.). Minden visszakövethető. A KFT-nk az Áfá-s számlák adójával és a forgalmával a fehér gazdasághoz járul hozzá!

Cégtől szeretnék rendelni, több embernek. Lehetséges?

Természetesen. Az ellátásunk folyamatos, nagyobb mennyiséget is tudunk azonnal szállítani. Céges elszámolásba is betehetők a maszkok, amennyiben a munkáltatód elfogadja. Vedd fel velünk a kapcsolatot az info@excellencemed.net e-mail címen, és 1 napon belül válaszolunk megkeresésedre.

Magánszemély vagyok szeretnék rendelni, de csak 1-2 darabot. Lehetséges? Hogyan tudok rendelést leadni?

Természetesen. Semmi akadálya. Használd a webshopunkat a megrendelésed leadásához, ahol a szállításról is tájékozódhatsz, és a webshopunk ki is számolja Neked a szállítási díjat is.

IDE KATTINTS, ha szeretnél rendelni LIPOELASTIC maszkokat.

Vagy az alábbi fotóra kattintva is a webshopba jutsz:

A LIPOELASTIC® újrahasználható, mosható, vasalható textilmaszk, fehér színű
A LIPOELASTIC® újrahasználható, mosható, vasalható textilmaszk, fehér színű

Van minimum vagy maximum rendelési mennyiség?

Nincs. Annyi darabot rendelsz, amennyit szeretnél. Ha 1 db-ot, akkor annyit, ha 2 db-ot, akkor annyit. Ha 100 db-ot, akkor annyit- TIPP: nagyobb mennyiség (százas nagyságrend) megrendelése esetén kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot e-mail-en!

Mi a különbség a „bioboltos , olcsó, 500 Ft-os ” szájmaszkok és a Lipoelastic szájmaszkok között?

Erről egy külön bejegyzés született, IDE KATTINTS a SZÁJMASZKOK ÖSSZEHASONLÍTÁSA cikk elolvasásához!

Természetesen nem célunk senki portékáját “lehúzni”, csupán néhány fontos különbségre szeretnénk felhívni a figyelmet, teljesen objektív szemponotk alapján:

 • a LIPOELASTIC szájmaszkok OEKO-TEX minősítésű textilből készülnek, amit a gyártó szavatol. Ez nem mondható el minden, textilből készült szájmaszkról. Sok esetben a gyártót sem tudod (mert például ismerős, vagy “marikanéni” varrja otthon), nemhogy az anyag minőségét. Lehet ez Neked nem fontos, de úgy szabályos a magyar jogrend szerint, és amúgy is, hogy fogyasztóként tudjuk, mit veszünk meg!!!. És ez TÉGED véd, hogy nem ilyen- olyan, szekrényből előturkált, 100 éve a szekrényben álló anyagból varrt maszkot használsz. Nagyon nem mindegy, mit teszel az arcod elé.
 • a LIPOELASTIC szájmaszkok gyártóját leellenőrizheted. A “bioboltos” , “piacon árult” stb szájmaszkok esetében sokszor nincs feltüntetve a gyártó. (Sokszor ismerős varrja, otthon, nem gyári, nem ellenőrizhető körülmények között.)
 • a LIPOELASTIC szájmaszkok esetében minden esetben kapsz címkét (amíg a nyomdák ki nem nyitnak, ezt elektronikusan, e-mail-ben bocsátjuk a rendelkezésedre), amin szimbólumokkal rajta van a használati utasítás, anyagösszetétel, gyártó és a vonalkód, amely alatt a 13 jegyű EAN- kódot is megtalálod. Próbálj csak ilyet kérni olcsó, “500 Ft-os” szájmaszkoknál, vagy a piacon áruló, otthon varrt maszkok esetében: legtöbb esetben nem fogsz kapni. Vagy egyáltalán nem fogsz kapni. Lehet ez Neked nem fontos, de a címkézés úgy szabályos a magyar jogrend szerint, hogy a fő információk leellenőrizhetően rajta legyenek a terméken/termékhez csatolva. És ez TÉGED, mint fogyasztót véd.
 • Számla: már részleteztük feljebb, hogy az általunk forgalmazott maszkokról minden esetben Áfá-s számlát kapsz. Ez lehet Neked nem fontos, de hidd el, a magyar gazdaságnak NAGYONIS FONTOS. Főleg a vírus utáni gazdasági talpraállásban. Ne vásárolj számla nélkül, feketén! Ezzel saját országunkat segíted!
 • Nem minden szájmaszkot moshatsz magas hőmérsékleten. Van, aminél fel is hívják a figyelmet, hogy a gumija nem bírja a magas hőmérsékletet. Tudod mire mész a vírus ellen egy 30 Celsius- fokos mosással? SEMMIRE. Válassz olyan maszkot, ami jól bírja a MINIMUM 60 fokos mosást, de még biztosabb, ha a forrásban lévő vizet is kibírja jó sokszor. Még a 60 fokos mosás sem garancia a vírusok pusztulásához. Viszont 100 fokos forró vízben nagyobb esélye van a kórokozók pusztulásának.
 • Nem minden szájmaszkot vasalhatsz ki. A LIPOELASTIC szájmaszkokat természetesen nemcsak kifőzheted, hanem ki is vasalhatod.

Reméljük hasznosnak találtad ezt a kis összefoglaló Kérdés- Válasz bejegyzést.

 

Ha tetszettek a cikkeim, szeretettel várlak a Mami gyógyít webáruházban, és az alábbi Social Media felületeimen is:

 • INSTAGRAM- Mami Gyógyít: Az Instagram- oldalamat ideiglenesen nem frissítem, egyelőre nem éri meg rá időt és energiát pazarolni. Kérlek, a többi felületemen kövess!
 • FACEBOOK- Mami Gyógyít: A Facebook- oldalamat ideiglenesen nem frissítem, egyelőre nem éri meg rá időt és energiát pazarolni. Kérlek, a többi felületemen kövess!)
 • Hírlevél: Hamarosan!