Gyermek S.O.S.

Gyermek S.O.S.- azaz gyermekgyógyászati sürgősségi esetek

Sürgős kórházi ellátást igénylő tünetek gyermekkorban
Sürgős kórházi ellátást igénylő tünetek gyermekkorban

Ezen az oldalon azt gyűjtöttem össze neked, melyek azok a tünetek, jelek, amelyek esetében mindenképpen orvos kell lássa gyermeked, méghozzá minél hamarabb.

Az oldal a Magyar Gyermekgyógyászok Egyesületének kiadványa alapján készült, saját tapasztalataimmal és gondolataimmal kiegészítve, így biztos lehetsz benne, hogy orvosszakmailag hiteles információkat olvashatsz.

Olvasgasd figyelmesen ezt az oldalt, gyere vissza rendszeresen, próbálj meg minél többet memorizálni az itt leírtakból- így biztos lehetsz benne, hogy a lehető legtöbbet megtettél annak érdekében, hogy a gyermeked egészségét fenyegető állapotokból, jelekből minél többet felismersz időben.

Sürgős kórházi ellátást igénylő tünetek gyermekkorban #1:

Sürgős kórházi ellátást igénylő tünetek gyermekkorban 1

Ha kisbabád még nagyon pici, és ráadásul első gyermeked, teljesen rendben van, ha minden miatt aggódsz. Honnan is tudnád, mi a normális? A legtöbbünk folyamatosan aggódik: eszik a kisbabám eleget? Iszik eleget? Miért sír folyton? Ez a kaki normális, vagy kóros? Ez a fura viselkedés (bármilyen szokatlan dolog) normális? Ilyen egy kisbaba, vagy tudnom kellene, hogy ez (az x/y dolog) nem normális?

Teljesen normális jelenség, hogy kezdő anyaként sokszor agyon- aggódjuk magunkat. Fontos, hogy legyen valaki, akit kétségek esetén megkérdezhetsz, legyen ez Anyukád, Anyósod, a védőnő, a gyerekorvos,- de akár egy barátnő vagy szomszédasszony is hasznos tanácsokkal szolgálhat, akinek már van egy-két gyermeke. Sokszor egy-két mondat, és megnyugszol. 🙂

Ha viszont a fenti tüneteket tapasztalod egy ilyen pici babánál, amelyek a képen fel vannak tüntetve, nincs kétség, hogy komoly baj is lehet: irány az orvos, vagy a kórház! 

AZ OLDAL FOLYAMATOSAN FRISSÜL! NÉZZ VISSZA RENDSZERESEN!