LIPOTHROMBO TROMBÓZIS- ÉS EMBÓLIAMEGELŐZŐ KOMPRESSZIÓS TÉRDFIX PAPÍRDOBOZ NÉLKÜL

4 490 Ft

Kompressziós térdfix a trombózis – és embólia megelőzésének elősegítéséért. Prémium minőség, azonnali szállítás raktárról!

Kiürítés

Leírás

A Lipothrombo prémium minőségű kompressziós térdfix nyloncsomagolásban mindig elérhető minden méretben a webshopban, azonnali szállítás raktárról!

A környezetet is véded, ha ezt a modellt választod- hiszen papírdoboz csomagolás nélkül szállítjuk, így fákat mentesz meg, ha ezt kéred.

A Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós térdfix viselésével nagy lépést teszel a trombózis és embólia megelőzése érdekében, legyen szó műtéti beavatkozásról, várandósságról császármetszésről, vagy tartós fekvésről, vagy akár egy hosszú utazásról életed során. 

 

Lipothrombo trombózis- és embőliamegelőző kompressziós térdzokni

A Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós térdfix (térdzokni) megfelelő nyomást gyakorol az alsó végtag mély vénáira, ezzel megelőzi a vér pangását , és elősegíti a vér visszaáramlását a szív felé.

A Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós térdfix (térdzokni) biztonságosabbá teszi a sebészi beavatkozásokat, műtéteket, csökkenti a trombózis és embólia bekövetkezésének esélyét.

 

 

Nemcsak műtétek esetében, hanem
• terhesség során,
• császármetszésnél,
• tartós fekvés esetén
• valamint utazás során is javallott kompressziós harisnya viselése a hazai orvosszakmai ajánlások szerint.

INKÁBB KOMPRESSZIÓS COMBFIXET SZERETNÉK

Miért a prémium minőségű Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós térdfixet válaszd? 

• I-es kompressziós erősségű térdzokni, 18-21 Hgmm-es kompressziós osztály, ezzel biztosítja az orvosilag szükséges kompressziót
• A Lipothrombo kompressziós térdfix kompressziós erőssége a bokától felfelé haladva csökken

Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós térdzokni

• A Lipothrombo kompressziós térdfix légáteresztő anyagból készült– ezért nagyon kellemes viselet lábaid számára
• A Lipothrombo kompressziós térdfixnek tapadós felső pereme van, amely megakadályozza a lecsúszást
• A Lipothrombo kompressziós térdfix talpán jól látható kerek kivágás található, mellyel meggyőződhetsz arról, hogy a helyes méretű kompressziós térdzoknit választottad, valamint ezen keresztül ellenőrizhető a megfelelő vérkeringés megléte vagy hiánya

Lipothrombo trombózis és embóliamgelőző kompressziós harisnya
• A Lipothrombo kompressziós térdfix sarokrésze és bokarésze jól láthatóan jelzett, így könnyen megtalálod, hogyan kell elhelyezkednie helyesen a lábadon

Lipothrombo trombózis és embóliamgelőző kompressziós harisnya
90 Celsius fokon mosható, így pénzt takarítasz meg a használatával, hiszen nem kell eldobnod, többször is használhatod, ráadásul a környezeted is véded azzal, hogy újrahasználható terméket vásárolsz
Széles méretválasztékban rendelhető: XS- től 4XL-ig, hogy megtaláld a tökéletes méretet
• Minden Lipothrombo kompressziós harisnya- combfix- és térdfix cseh gyártmányú, és rendelkezik a megfelelő tanúsítványokkal (például CE jel). Így biztos lehetsz abban, hogy nem megbízhatatlan helyről és gyárból származó bóvliért adsz pénzt, hanem valóban orvosilag igazolt hatékonyságú, kiemelkedő minőségű kompressziós harisnyát vásárolsz.
• Fehér színű térdfix, bézs felirattal, bézs színű sarok- és bokajelöléssel. Mivel semleges színű- ha mérete megfelelő- férjed, párod is viselheti, amennyiben szüksége lenne rá- például ha sebészi beavatkozás (műtét) várható nála vagy hosszú utazásra készül.

Lipothrombo trombózis- és embőliamegelőző kompressziós térdzokni

 

Miért prémium minőségő a Lipothrombo kompressziós térdfix?

  • Mert a Lipoleastic cég már 2002 óta gyárt különböző kompressziós orvosi ruhákat– köztük a kompressziós harisnyákat. Több, mint 80 dolgozójuk dolgozik a gyárban.
  • Így biztos lehetsz abban, hogy nem megbízhatatlan helyről és gyárból származó bóvliért adsz pénzt, hanem valóban orvosilag igazolt hatékonyságú, kiemelkedő minőségű kompressziós zoknit vásárolsz.
  • orvosilag igazolt kompressziót biztosít a speciális szövéstechnikája révén
  • több ezer magyar páciens viselte már műtét vagy szülés alatt és után, valamint többszáz magyar egészségügyi dolgozó viseli naponta munkája közben.

Miben különbözik a zacskós csomagolású Lipothrombo kompressziós térdfix a papírdobozos csomagolású Lipothrombo kompressziós térdfixtől?

Csupán abban, hogy ez nincs benne egy plusz papírdobozban! A papírdobozba csomagolt verzióban is pontosan ugyanaz a termék van, és az is ugyanígy be van csomagolva nylonba és fel van címkézve.

Ha a papírdoboz nélküli változatot választod, akkor:

  • ugyanazt a terméket kapod, csak doboz nélkül- így a környezetvédekemért is teszel valamit, ügyes vagy!
  • nyloncsomagolásban ugyanúgy benne van
  • ugyanaz a címkézése, mint a papírdobozosnak, csak amíg ott néhány infó a dobozon van, addig itt a nylonra van ráragasztva.
  • ugyanúgy megtalálod a csomagoláson a gyártót, a LOT számot (egyedi gyártási azonosítót), a lejárati időt, a magyar nevet és a forgalmazó adatait, valamint a méretet és az anyagösszetételt, és a rövidített kezelési útmutatót szimbólumokkal
  • ugyanúgy kapsz hozzá szöveges magyar nyelvű Használati útmutatót, mintha a dobozost rendelnéd
  • árban kedvezőbb, mint a dobozos verzió (hiszen nem kell az extra papírdoboz csomagolást kifizetned)

A papírdobozos Lipothrombo térdfixeket 2020-ban fokozatosan kivonjuk a forgalomból, mert védjük a környezetünket. Papírdoboz nélkül is ugyanazt a terméket kapod!

Hasonlítsd össze a fotókat:

A Lipothrombo kompressziós térdfix dobozos változata:

Lipothrombo trombózis és emboliamegelőző térdzokni

A doboz nélküli változat (itt még nem látod a magyar címkét, de amit kiszállítunk Neked azon rajta lesz):

Lipothrombo kompressziós térdfix doboz nélkül, ugyanúgy felcímkézve

Lipothrombo kompressziós térdfix doboz nélkül, ugyanúgy felcímkézve- ez itt épp egy XXL-s méret

 

Lipothrombo kompressziós térdfix

Lipothrombo kompressziós térdfix

 

Hogyan válaszd ki a megfelelő méretű Lipothrombo kompressziós térdfixet (térdzoknit)?

Ebben segítségedre lesz az alábbi mérettáblázat.

Lipothrombo trombózis- és embóliamegelőző kompressziós zokni mérettáblázat
Ezt kell tenned:
1. lépés: mérd meg a bokád kerületét a legvékonyabb részen 
2. lépés: mérd meg a térded kerületét centiméterrel ott, ahova illeszkedjen az öntapadós perem
3. lépés: a mérettáblázatból a “b” oszlopból válaszd ki azt a méretet a cm részoszlopból, amely megfelel a bokád körméretének
4. Ellenőrizd le, hogy a felső kerület megfelel- e a bokád alapján választott méretnek( “d” oszlop, centiméter részoszlop.) Ha véletlenül nem, mindig a bokád mérete alapján döntsd el a végső méretet.

Kérjük, hogy gondosan válaszd ki a méretet, mert a harisnya higiéniai termék, és felbontott állapotban nem tudjuk visszavenni. De ez ugye érthető, hiszen Te sem szeretnél olyan higiéniai terméket kapni, amely már valakinek a lábán volt…

SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK: 

IDE KATTINTVA tájékozódhatsz a szállítási díjakról.

A választott szállítási díjat a webshopunk automatikusan kiszámolja Neked!

Mi a mélyvénás trombózis és mi az embólia (tüdőembólia)?

Mélyvénás trombózis akkor jön létre, ha (általában) az alsó végtag vénáiban vérrög (trombus) képződik. Embóliáról akkor beszélünk, ha ez a vérrög leszakad a véna faláról, és elindul az érrendszerben. Leggyakoribb és legveszélyesebb formája a tüdőembólia, mikor a vérrög a tüdőbe vándorol, és ez halálos is lehet. Az alsó végtagi trombózisok tünetmentesen is előfordulhatnak, váratlan és hirtelen tüdőembólia általi halált is okozhatnak!

Trombus, vérrög

Mélyvénás trombózis kialakulására hajlamosító állapotok, melyekben a véráramlás lelassul, a vér összesűrűsödik, és vérrög képződhet:

• terhesség, szülés, gyermekágy
• fogamzásgátló gyógyszer szedése
• korábbi trombózisos, embóliás megbetegedés
• daganatos, rákos megbetegedés
• gyulladásos megbetegedés
• kiterjesztett műtétek utáni állapot
• végtagi, medencei traumák
• vérképzőrendszeri megbetegedések
• dohányzás
• túlsúlyosság
• tartós fekvéssel együttjáró belgyógyászati betegség
• ülő életmód
• mozgásszegény életmód

Miért kell a trombózis- és embóliamegelőzéssel foglalkoznunk?

Nemcsak a sebészeti beavatkozáson áteső páciensek, hanem a belgyógyászati betegek, valamint a várandós és szülő kismamák, anyukák közül is sokan ki vannak téve a vénás thromboembolia kockázatának. Ezért az orvosi szakma elsőrendű feladatai közé tartozik, a mélyvénás trombózis és tüdőembólia megelőzése. Az ismeretek bővülésével lehetővé vált, hogy meghatározzuk azokat a betegcsoportokat, amelyeknél a megelőzés kötelező.

Mikor ajánlott szakmai szempontból a trombózis- és embóliamegelőző harisnya viselése?

A jelenleg rendelkezésünkre álló megelőzési módszerek (kompressziós harisnyák, sebészi beavatkozás, életmód-változtatás, gyógyszeres beállítás stb.) nélkülözhetetlenek a mindennapi gyakorlatban.

 

Általánosan elmondható, hogy általános sebészeti, urológiai és nőgyógyászati műtéteknél, szülészetben terhesség esetén bizonyos kockázati csoportban megfelelõ kompresszió grádienst biztosító elasztikus harisnya viselése ajánlott. ( területtől és kockázati csoporttól függően a gyógyszeres kezelés, a korai mobilizáció és elegendő folyadékpótlás mellett.) 

Császármetszésnél és ortopédiai műtéteknél, valamint belgyógyászati betegeknél pedig szintén egyes kockázati csoportban megfelelõ kompresszió grádienst biztosító elasztikus harisnya viselése ajánlott. ( területtől és kockázati csoporttól függően a gyógyszeres kezelés, a korai mobilizáció és elegendő folyadékpótlás mellett, vagy helyette, ha például a gyógyszeres kezelés nem lehetséges)

Utazási thrombosis megelőzés: a régebbi irányelv szerint a>6 h-t meghaladó utazás esetén, ha egyéb kockázati tényező nem áll fenn, mechanikai megelőzés, vagyis kompressziós harisnya viselését ajánlotta a szakmai kollégium. Ezt kissé megváltoztatták, és most csak bizonyos rizikófaktorok esetén ajánlják a kompressziós harisnyát (idős életkor, túlsúly, megelőző tromboembóliás esemény, aktív daganatos betegség, szükség esetén gyógyszeres trombózis- megelőzéssel kombinálva.)
Tudni kell azonban, hogy az előírások pontos betartása esetén sem számolhatunk sajnos száz százalékos védelemmel.
Valamint azt is, hogy sajnos a magyar kórházak többsége 20-25 évvel van lemaradva a nyugati orvoslás színvonalához képest- és ennek nem az orvosok szaktudása az oka, hanem a kórházak anyagi helyzete. A 2008-as szakmai ajánlásban már szerepel a trombózis-és embóliamegelőző harisnya, mint bizonyított trombózis- és embóliamegelőző eszköz, csak forrás nincs rá.
Néhány magánintézményen kívül sehol nem fogsz trombózis- és embóliamegelőző harisnyát kapni az ellátás részeként, mert egyszerűen a kórházak nem engedhetik meg maguknak az ilyen „luxuscikkeket” sajnos. A védelmedről tehát saját magadnak kell gondoskodnod, amennyiben ilyen harisnyát szeretnél viselni. Magyarul saját magadnak kell megvenned, ha ilyet szeretnél.
Nagyon fontos, hogy trombózis- és embóliamegelőzés kérdésében mindig kérd ki a kezelőorvosod tanácsát! Lehet, hogy számodra a trombózis- és embóliamegelőző harisnya nem lesz elegendő, mert gyógyszeres védelemben is kell részesülnöd! A harisnyát műtét előtt, egyes esetekben közben, és utána is ajánlott viselni, hogy meddig, azt a kezelőorvosod fogja megmondani.

Az is előfordulhat, hogy számodra kontraindikált a kompresziós harisnya viselése. EZÉRT VÁSÁRLÁS ELŐTT MINDEN ESETBEN KÉRD KI KEZELŐORVOSOD TANÁCSÁT!
ORVOSSZAKMAI FORRÁSOK
Az Egészségügyi Minisztérium szakmai irányelve: A thromboemboliák megelőzése és kezelése
Készítette: a Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság, felkért szakértők, és a Transzfúziológiai és Hematológiai Szakmai Kollégium
A thromboemboliák kockázatának csökkentése és kezelése
Magyar Thrombosis és Haemostasis Társaság, felkért szakértők, Transzfúziológiai és Haematológiai Szakmai Kollégium

A TERMÉK NEM SZOLGÁL BETEGSÉGEK KEZELÉSÉRE, GYÓGYÍTÁSÁRA.

További információk

Tömeg N/A
Méret

XS, S, M, L, XL, XXL, 3XL, 4XL