Gyermekbetegségek- ÖSSZES CIKK

Az alábbi elérhetőségeken megtalálod az ÖSSZES cikket, blogbejegyzést és anyagot, amelyet írtunk. Összeszedtük Neked egy listába, hogy könnyebben megtaláld azt a témát, ami érdekel.

Kattints arra a címre amit el szeretnél olvasni, és már kezdheted is!

MINI ORVOSI LATIN-MAGYAR SZÓTÁR

A leggyakoribb orvosi latin kifejezéseket gyűjtöttük össze, amikkel egy ambulánslapon vagy zárójelentésen találkozhatsz.

KÖHÖG A GYERMEKEM, MIT TEGYEK?

A köhögés összefoglalónkban megtanulhatod a gyermekkori köhögést kiváltó okokat, tanácsot kapsz, mikor kell orvoshoz fordulnod, és tippeket kapsz a köhögés csillapítására valamint a megelőzésére is.

SZÉN- MONOXID: ELŐZD MEG A HALÁLOS BALESETEKET!

A szén- monoxid minden fűtési szezonban okoz halálos baleseteket: felnőttek és gyermekek halnak meg amiatt, hogy nem tudjuk, nem gondolunk a veszélyre. A szén- monoxid csendes gyilkos: mire észreveszed, hogy baj van, már halált okozott.

KRUPP, KRUPP BETEGSÉG

Krupp vagy croup, latinul laryngitis subglottica, magyarul gégegyulladás, a gége területének duzzanata. Zárójelentésen az acut laryngitis, laryngitis subglottica néven találkozhatsz vele, esetleg acut laryngotracheitis-ként, ez utóbbi is hasonló betegségre utal. Olvasd el, mi okozza, hogyan kezeljük, mit tehetsz otthon és mikor menjetek be kórházba.