5+1 GYÓGYSZER, AMI LEGYEN OTTHON KARÁCSONYKOR

Mi az az 5+1 legfontosabb gyógyszer, ami legyen otthon Karácsonykor?

Karácsonykor bezárnak az üzletek- és sajnos a patikák is- bár valljuk be őszintén, az ott dolgozóknak is jár a pihenés. Kivéve az ügyeletes patikákat és a benzinkutakat- ez nagyobb városban talán nem akkora gond, hiszen viszonylag könnyen elérhetőek- Már persze ha van autód és nem épp egy- két (-három) tipegővel vagy otthon egyedül, mert akkor esélyed sincs akutan gyógyszer után szaladgálni, ugye?

Vannak viszont olyan gyógyszerek, amelyek bármikor kellhetnek. Jön egy megfázás, folyik a gyermek orra, köhög, és még be is lázasodik…vagy összeszed egy hányós- hasmenős vírust… és még sorolhatnánk.

A Karácsony ne a betegségekről szóljon!
A Karácsony ne a betegségekről szóljon!

Hogyan készülj fel erre? Mi az az 5+1 legfontosabb gyógyszer amely legyen tehát otthon, hogy a Karácsony ne a betegségről szóljon? Erre a kérdésre kapsz választ ebből a cikkből.

5+1 GYÓGYSZER, AMI LEGYEN OTTHON KARÁCSONYKOR: LÁZCSILLAPÍTÓ

  1. Lázcsillapító, fájdalomcsillapító. Válassz gyermeked korának megfelelő formát (csepp, szirup, kúp, tabletta). Legyen kétféle lázcsillapító is otthon! Ha pici gyermeked van, akkor nézd meg, hogy a hűtőben tárolt, korábban beszerzett lázcsillapító kúp szavatossága nem járt- e le! Ha igen, akkor vidd vissza a gyógyszertárba ( a lejárt gyógyszer veszélyes hulladéknak minősül, NE A KUKÁBA DOBD!), és vegyél újat.

Tudj meg többet a lázcsillapításról ITT, a lázgörcsről pedig ITT.

(Az alábbi fotó csak illusztráció, nem kell ezt a gyógyszert választanod, ez csak egy példa.)

Lázcsillapító
Karácsonykor legyen otthon lázcsillapító!

5+1 GYÓGYSZER, AMI LEGYEN OTTHON KARÁCSONYKOR: HASMENÉS ELLENI KÉSZÍTMÉNY

  1. Hasmenés elleni készítmény: szintén szerezz be egy dobozzal a gyógyszertárból, sokfélét lehet kapni. Nekünk a Smecta vált be, de nyugodtan választhatsz mást is.

5+1 GYÓGYSZER, AMI LEGYEN OTTHON KARÁCSONYKOR: ORRCSEPP

  1. Orrcsepp: válassz olyat, ami hatóanyagos, tehát ne csak sima tengervizes vagy homeopátiás legyen, mert ez utóbbiak a nagyon kellemetlen vizes orrfolyást nem fogják meg.

Mostanában sok támadás éri az orrcseppeket- tény és való, hogy használatukat nem szabad túlzásba vinni. De ésszel, okosan használva nagyon sokat tudnak segíteni. Ha nem folyt még kisbabád /gyermeked orra folyamatosan, és nem élted át azt, hogy szinte egyetlen percet sem alusztok éjszaka az orrfolyás- és a garatra lecsorgó orrváladék miatti folyamatos köhögés miatt, akkor el sem tudod kézelni azt, hogy egy érösszehúzós hatóanyagtartalmú orrcsepp/orrspray mekkora segítség lehet! Pedig igen!

Az ésszel használat pedig azt jelenti, hogy miután kiszívtad orrszívóval gyermeked orrát, vagy ha nagyobb és kifújja már magától, egy- egy cseppet vagy befújást végezz el mindkét orrlyukába, és a hatóanyagos orrspray meg fogja szüntetni az esetek nagy részében a vizes orrfolyást. És így lesz egy kis nyugalmatok. Ezt nyugodtan ismételheted napi 3-4x, pár napig semmi baja nem lesz tőle gyermekednek! Csak nem kell túlzásba vinni, és hetekig használni az orrcseppet/orrspray-t. Ügyesen, okosan!

(Az alábbi fotó csak illusztráció, nem kell ezeket az orrcseppeket választanod, ez csak egy példa.)

Karácsonykor legyen otthon orrcsepp!
Karácsonykor legyen otthon orrcsepp!

5+1 GYÓGYSZER, AMI LEGYEN OTTHON KARÁCSONYKOR: KÖHÖGÉSCSILLAPÍTÓ

  1. Köhögéscsillapító: csak száraz köhögés ellen add. Ha hurutosan köhög gyermeked, tehát felszakad, akkor semmiképpen se ezt válaszd, hiszen ezek elnyomják a köhögési ingert, és benntartják a fertőzött váladékot. Ha nem akarsz gyógyszert adni, akkor kérhetsz természetes hatóanyagút is a száraz köhögésre, nekünk például saját tapasztalatunk nagyon jó a zuzmósziruppal, amely az izlandi zuzmó kivonatából készült.

A köhögésről bővebben is olvashatsz nálunk: IDE KATTINTS!

5+1 GYÓGYSZER, AMI LEGYEN OTTHON KARÁCSONYKOR: KÖPTETŐ

  1. Köptető: az előző szerrel ellentétes hatású, felszakítja a letapadt váladékot. Rengeteg recept nélkül kapható köptető, nyákoldó létezik, a gyógyszertárban segítenek gyermeked életkorának, súlyának megfelelőt választani. Még az ízek tekintetében is van választási lehetőséged. Sőt, ezek között is létezik tisztán növényi hatóanyagtartalmú. Viszont aranyszabály, hogy estére ne add, hiszen akkor éjjel is hatni fog, és köhögni fog gyermeked- vagyis nem fog tudni rendesen, pihentetően aludni.

5+1 GYÓGYSZER, AMI LEGYEN OTTHON KARÁCSONYKOR: RENDSZERESEN SZEDETT GYÓGYSZEREK, ÉS TÁPSZER

+1: Gyermeked rendszeresen szedett gyógyszerei, ha vannak ilyenek: nézd át, van- e elég belőlük, kitartanak- e az ünnepek alatt. Ha kifogytok, akkor muszáj lesz valamelyikőtöknek ügyeletes orvoshoz szaladgálni, és onnan az ügyeletes gyógyszertárba, ami nagyon kellemetlen és hosszú idő lesz. Ugyanígy gondold át, ha kisbabád tápszeres, a tápszert is! Ne fogyjon el Karácsony másodnapjára, hiszen a drogériák, nagyáruházak is zárva lesznek.

Tehát irány a legközelebbi patika, és készletfrissítés után nincs más hátra, minthogy BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNJUNK minden kedves olvasónknak!

És ha a lázcsillapításról vannak kérdéseid, akkor ELSŐ KIADVÁNYUNK éppen erről szól:

  • ha nem tudod, hogy belázasodott gyermekednek komoly baja van-e vagy sem,
  • ha szeretnéd orvosoktól TUDNI a lázcsillapítást, nemcsak rémülten bogarászni az interneten, és elveszni a hasznos és haszontalan, esetleg kifejezetten káros infók között, miközben gyermeked lázasan fekszik
  • és játékos formában meg is szeretnéd tanítani gyermeked a lázzal kapcsolatos dolgokra, akkor nézd meg első kiadványunkat! KLIKK A KÉPRE, vagy KATTINTS IDE!
Nyuszi Pali Lázas mesekönyv pdf
Nyuszi Pali lázas mesekönyv pdf