Gyermekbetegségek- ÖSSZES CIKK

Az alábbi elérhetőségeken megtalálod az ÖSSZES cikket, blogbejegyzést és anyagot, amelyet gyermekbetegség- témában írtunk. Összeszedtük Neked egy listába, hogy könnyebben megtaláld azt a témát, ami érdekel.

Kattints arra a címre amit el szeretnél olvasni, és már kezdheted is!

MINI ORVOSI LATIN-MAGYAR SZÓTÁR

A leggyakoribb orvosi latin kifejezéseket gyűjtöttük össze, amikkel egy ambulánslapon vagy zárójelentésen találkozhatsz.

KÖHÖG A GYERMEKEM, MIT TEGYEK?

A köhögés összefoglalónkban megtanulhatod a gyermekkori köhögést kiváltó okokat, tanácsot kapsz, mikor kell orvoshoz fordulnod, és tippeket kapsz a köhögés csillapítására valamint a megelőzésére is.

SZÉN- MONOXID: ELŐZD MEG A HALÁLOS BALESETEKET!

A szén- monoxid minden fűtési szezonban okoz halálos baleseteket: felnőttek és gyermekek halnak meg amiatt, hogy nem tudjuk, nem gondolunk a veszélyre. A szén- monoxid csendes gyilkos: mire észreveszed, hogy baj van, már halált okozott.

KRUPP, KRUPP BETEGSÉG

Krupp vagy croup, latinul laryngitis subglottica, magyarul gégegyulladás, a gége területének duzzanata. Zárójelentésen az acut laryngitis, laryngitis subglottica néven találkozhatsz vele, esetleg acut laryngotracheitis-ként, ez utóbbi is hasonló betegségre utal. Olvasd el, mi okozza, hogyan kezeljük, mit tehetsz otthon és mikor menjetek be kórházba.

GENNYES AGYHÁRTYAGYULLADÁS (MENINGITIS PURULENTA) MINITANFOLYAM 1.RÉSZ:ELŐFORDULÁS,KÓROKOZÓK,VESZÉLYEZTETETT CSOPORTOK

Mi a gennyes agyhártyagyulladás, mi okozza, kik a veszélyeztetettek? Milyen fajtái vannak a gennyes agyhártyagyulladásnak? Tanuld meg ebből a bejegyzésből.

GENNYES AGYHÁRTYAGYULLADÁS (MENINGITIS PURULENTA) MINITANFOLYAM 2.RÉSZ: TÜNETEK, KIÜTÉSEK, TERJEDÉS

Mik a gennyes agyhártyagyulladás tünetei, hogyan ismerheted fel?Milyenek az agyhártyagyulladásos kiütések?Hogyan segít neked az üvegpohár a felismerésben?

GENNYES AGYHÁRTYAGYULLADÁS (MENINGITIS PURULENTA) MINITANFOLYAM 3. RÉSZ: A GENNYES AGYHÁRTYAGYULLADÁS JELEI

A gennyes agyhártyagyulladás jelei- vajon miért olyan nehéz felismerni őket? Mik az agyhártyagyulladás szövődményei és maradványtünetei?

GENNYES AGYHÁRTYAGYULLADÁS (MENINGITIS PURULENTA) MINITANFOLYAM 4. RÉSZ: A FERTŐZŐ AGYHÁRTYAGYULLADÁS ELŐFORDULÁSA

Kell- e félned, hogy gyermeked megbetegszik fertőző agyhártyagyulladásban? Nézd meg a konkrét magyarországi adatokat a fertőző agyhártyagyulladásról.

GENNYES AGYHÁRTYAGYULLADÁS (MENINGITIS PURULENTA) MINITANFOLYAM 5.RÉSZ: AGYHÁRTYAGYULLADÁS ELLENI OLTÁSOK

Agyhártyagyulladás elleni oltások: Meningococcus A,B,C,Y,W elleni oltások. Pneumococcus elleni oltás.Az agyhártyagyulladás elleni oltás mellékhatásai.

SKARLÁT, SKARLÁT BETEGSÉG- HA MEGJELENIK AZ OVIBAN, AGGÓDJ, VAGY SEM?

A skarlát, skarlát betegség ma is ijedelmet okoz a bölcsiben, oviban, iskolában. Tényleg meg kell ijedni a skarláttól? Minden kérdésedre választ ad e cikk.

EZT MINDET TUDNOD KELLENE A BÁRÁNYHIMLŐRŐL! – 1.RÉSZ: A BÁRÁNYHIMLŐ TÜNETEI, LAPPANGÁSA, SZÖVŐDMÉNYEI

Ezt mindet tudnod kellene a bárányhimlőről! – 1.rész: a bárányhimlő tünetei, lappangása, szövődményei, meddig fertőz a bárányhimlő?

EZT MINDET TUDNOD KELLENE A BÁRÁNYHIMLŐRŐL! – 2.RÉSZ: A BÁRÁNYHIMLŐ KEZELÉSE: TEDD- NE TEDD

Mit tehetsz és mit nem a bárányhimlő kezelése során otthon? Miért tilos a rázókeverék és az aszpirin? Mit lehet tenni?

REYE SZINDRÓMA- EZT MINDET TUDNOD KELLENE A BÁRÁNYHIMLŐRŐL- 3. RÉSZ

A Reye- szindróma halálos betegség.Azért fontos tudnod róla,hogy vírusos fertőzés, bárányhimlő esetén nehogy véletlenül gyermekednek aszpirint adj!Kattints!

BÁRÁNYHIMLŐ ELLENI OLTÁS: 10 KÉRDÉS- 10 VÁLASZ, HA KÉTSÉGEID VANNAK

Bárányhimlő elleni oltás:adasd be vagy sem?A bárányhimlő elleni oltás hatékonysága, mellékhatásai. Mennyi időre ad védettséget?Tudj meg mindent ebbeől a bejegyzésből.

BÁRÁNYHIMLŐ FELNŐTTKORBAN- EZT MINDET TUDNOD KELLENE A BÁRÁNYHIMLŐRŐL-5.RÉSZ

A bárányhimlő felnőttkorban is előfordulhat. Mit tehetsz ellene, hogyan előzheted meg? Mire számíts, ha elkapod?

BÁRÁNYHIMLŐ TERHESSÉGBEN- EZT MINDET TUDNOD KELLENE A BÁRÁNYHIMLŐRŐL- 6. BEFEJEZŐ RÉSZ

A terhesség alatti bárányhimlő súlyos szövődményeket okozhat mind az anyában, mind a magzatban. Védd magad és tervezett kisbabád oltással!

 

MÉRGEZŐ MIKULÁSVIRÁG: 5+1 DOLOG, AMIT TUDNOD KELL KISGYERMEKES SZÜLŐKÉNT, HA MIKULÁSVIRÁGOT VÁSÁROLSZ

Mérgező mikulásvirág: 5+1 dolog, amit tudnod kell, ha kisgyermekes szülőként mikulásvirágot vásárolsz. Ugyanis a mikulásvirág mérgező, így kellő odafigyelést igényel, ha kisgyermek is lakik otthonodban.